Okul, öğrenci velilerini kültürel gezilerle bilinçlendiriyor

Özel Finike Koleji, velilere yönelik kültürel seyahatler başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte öğrenci ve velilerine yönelik sosyal etkinliklere hız veren okul idaresi, bir hafta içerisinde ikinci defa gezi ve seyahat düzenledi. Daha çok eski medeniyetlere ait tarihi eserlerin yer aldığı mekanlara giden veliler, burada uzman kişilerce tarihi yapıtların serüveni hakkında bilgi aldı. Karadeniz bölgesindeki tarihi mekanları gezen öğrenci velileri, Sümele manastırı, Ayder ve Sultan Murat yaylaları, Uzungöl gibi mekanları görme imkanı buldu.

Çanakkale ve Bursa'da bulundukları zaman içerisinde birçok tarihi mekanı ilk kez görme fırsatı bulduklarını dile getiren Mehmet Özyay, "Çanakkale'yi, Bursa Ulucami ve daha bir çok tarihi yapıyı televizyonlardan görürdük. Ama hiç bu kadar etkilenmemiştim. Gelibolu ve 57. Alay'ı gezerken çok duygulandım. Dedelerimiz varlık ve yokluk mücadelesi vermişler bizim için. Müthiş bir iman sergilemişler. Gezerken hem duygulandım hem de imanım arttı. Allah o günleri bir daha göstermesin milletimize." dedi.

Mehmet Kocakaya da Orhan Gazi, Emir Sultan ve Ertuğrul Gazi'nin türbelerini yakından görme fırsatı bulduğunu ve çok etkilendiğini ifade etti.

Okul olarak bu tür kültürel etkinliklere çok önem verdiklerini dile getiren Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut, öğrenci kadar veliye de önem verdiklerini ifade etti. Bulut, "Bu geziler hem öğrenci hem de velilerimiz için çok faydalı oldu." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber