Ereğli'de Uygulamalı Arı Yetiştirme Eğitim İstasyonu kurulacak

Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR) Başkanı Selahattin Güney, Ereğli'de kuracakları 'Uygulamalı Arı Yetiştirme Eğitim İstasyonu'nun yerinin belirlendiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selahattin Güney, yaptığı açıklamada, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ile yaptıkları görüşmenin sonuç verdiğini belirtti.

Güney, bu amaçla, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın da yardımlarıyla Ereğli-Zonguldak yolu güzergahındaki Bozoklar mevkiinde atıl durumda bulunan eski ilkokul binasının ZAYBİR'e devredildiğini kaydetti.

Zaman kaybetmeden binanın tamir ve bakım işlerine başlayacaklarını ve en kısa zamanda da çalışmaları bitirerek istasyonu oluşturmak istediklerini dile getiren Güney, "Uygulamalı eğitim istasyonu sayesinde bölgemizdeki mevcut üretimi kat kat artıracak ürün çeşitleri sağlayacaktır. Her şeyden önemlisi de Zonguldak yolu üzerinde olan yerde arı ve arı ürünlerini tanıtma fırsatı bulacağız. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Hayat Boyu Eğitim Programı' kapsamında okul öğrencilerini istasyonumuza davet ederek, arı akvaryumları içerisinde arıların yaşamlarını, faydalarını ve ürünlerini depolama şekillerini göstereceğiz. Bu de hem çocuklarımızın, hem de yetişkinlerimizin bilgilenmesini sağlayacak. Böylece de arıyı insanlar sevdirmiş olacağız. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte yapacağımız kurslarla da bu merkezde uygulamalı olarak eğitim vermiş olacağız." dedi.

Yaptıkları çalışmaların öncelikle arıcıların daha sonrada ilin ekonomisine ciddi anlamda katkılar sağlayacağına inandığını ifade eden Güney, Türkiye'de ilk olacak istasyonun Türk arıcılarına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Güney, kuracakları istasyonun ileride arıcılık enstitüsü oluşturulmasına temel teşkil etmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber