Akyürek: Konya'da halen 44 olan yaya köprüsü sayısı 50'ye çıkacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehirde 'İstanbul Yolu' olarak bilinen Konya-Afyonkarahisar karayolu üzerinde yaptırılan yaya köprüsü inşaatında incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapımı devam eden yaya köprüsünün, Konya'nın ve Türkiye'nin en güzel köprülerinden biri olacağını ifade eden Başkan Akyürek, Konya'da halen 44 olan yaya köprüsü sayısını 50'ye çıkaracaklarını söyledi. Yapımı devam eden köprünün Yazır ile Sancak mahalleleri arasındaki yaya geçişlerini düzenleyeceğini kaydeden Akyürek, köprünün 260 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde, 9 metre yüksekliğinde olacağını kaydetti.

Başkan Akyürek, ?Çelik konstrüksiyon germe ve pilonlu sistemle yapılan köprü, İzmit Körfez geçişinde de uygulanan yeni halat sistemiyle yapılıyor. Burası 3 milyon TL'nin üzerindeki maliyetiyle Konya'nın ve Türkiye'nin en güzel köprülerinden biri olacak. Zeminden ısıtmalı olarak yapılacak köprü, Konya'nın üçüncü zeminden ısıtmalı yaya köprüsü olacak.? dedi.

İstanbul Yolu'ndaki trafik kazalarının önemli bölümünün yaya geçişlerinden kaynaklandığını anımsatan Başkan Akyürek, yapımı devam eden yaya köprüsünün önemli bir hizmeti yerine getireceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber