İnegöl İşletme Fakültesi gelecek yıl 40 öğrenci alacak

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi İşletme Bölümü'ne bu yıl 40 öğrenci alınmasına dair Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'ndan karar çıktı. Kararın, ÖSYM'nin kılavuzuna önümüzdeki günlerde gireceği belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi'ndeki fiziki mekân çalışmalarının tamamlandığı ve okula gelecek eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci alınacağı bildirildi.

İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat, yaptığı açıklamada, okula 40 öğrenci alınmasına dair YÖK'ten karar çıktığını söyledi.

Bir taraftan fiziki mekânların hazırlanması, diğer taraftan da YÖK'ün istediği akademik kadronun oluşturulması gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Canbolat, şöyle devam etti: "Aynı zamanda idari kadromuzu oluşturmaya çalıştık. Bu yıl itibari ile de 2012?2013 eğitim öğretim yılında en azından bir bölüme öğrenci almayı vaat etmiştik. Bunun için gerekli hazırlıkları yaptık. Şu an itibari ile İşletme Bölümü'ne 40 öğrenci alınmasına dair YÖK'ten karar çıktı. ÖSYM'nin kılavuzuna da bu girecek. YÖK'ten bir sorun olduğu söylendi. Bizim bir eksiğimiz yoktu, fakat oradaki yetkili ısrarla eksik var deyince bizzat oraya giderek YÖK Başkanvekili ile görüştük ve konunun çözüme kavuşmasını sağladık. Şu an itibari ile kesin olarak 40 öğrenciyle İşletme bölümünde öğrenime başlayacağız.? dedi.

İNEGÖL İŞLETME FAKÜLTESİ EKONOMİYE DESTEK VERECEK

"Artık İnegöl kamuoyunun ilçede bir fakülte olduğunu, İnegöl İşletme Fakültesi'ni bilmesi gerekir." diyen Canbolat, ?Üniversiteler, iki önemli işe sahiptir. Birincisi akademik faaliyettir, ikinci önemli görevi de bulunduğu yörenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına dair bilim verileri üretir. Dolayısıyla ülkenin ekonomik kalkınması için üniversiteler çok önemlidir. O bakımdan İnegöl ülkenin ekonomik üretiminde büyük payı olan İnegöl bir de fakülteyi kazanarak aslında ekonomik üretimini akademik üretimle de güçlendirmiş olacak. Daha şimdiden bizim hocalarımızdan biri, termal turizmle ilgili Pazar araştırması yapmayı düşünüyor. Ben de bunu destekleyeceğimizi söyledim. Bu hem İnegöl, hem de ülkenin geneli için önemli bir faaliyettir.? diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN YURT SORUNU OLMAYACAK"

Fakültenin hemen yanında 500 yataklı yurt yapılacağını ifade eden Dekan Canpolat, ?6,5 dönümlük alan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na tahsis edildi. Orada da 500 yataklı yurt yapılacak. Bu sabah Kredi ve Yurtlar Kurumu bölge müdürüyle görüştüm. Yapım işini TOKİ'ye havale ettiler. TOKİ bunun planını aldı. Biliyorsunuz TOKİ bu işleri çok hızlı yapıyor. Başladığı tarihten itibaren 8 ay gibi bir sürede zannediyorum ki bitirecekler. O yönde bir bilgi verdiler. Bu yıl ÖSYM kılavuzunda öğrenci adaylarımız baktığı zaman İnegöl İşletme Fakültesi'nin hemen yanı başında 500 yataklı yurt da ileriye dönük hazır olacak. Dolayısıyla bu da güzel bir imkândır.? dedi.

Son olarak, İnegöl İşletme Fakültesi'nin diğer işletme fakültelerinden farklı olacağını belirten Rektör Canbolat, ?Burası İşletme Fakültesi olacak. Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Bölümü'nde İşletme Bölümü var. Ben İktisadi İdari Bilimleri, işletmeyi tercih edebilirim diyebilir. Ama orası bir bölümdür. Burası İşletme Fakültesi ve burasının uluslar arası boyutu olacak. Eğer işletme konusunda yarın iddiası olacaksa, bir bölümden mezun olmak ayrı fakülteden mezun olmak ayrı. Fakültemizin daha zengin kaynakları olacak, daha güçlü olacak.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber