Adana'da eczaneler öğlen aralarında ve cumartesi günleri açık olacak

Adana Valiliği, kentteki eczanelerin bundan böyle tüm gün ve cumartesi dahil haftanın 6 günü açık kalacağını duyurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugüne kadar hafta içi 12.00-13.30 saatleri arasında kapalı tutulan ve cumartesi günleri faaliyet göstermeyen eczanelerin, bundan böyle cumartesi günleri de dahil olmak üzere haftanın 6 günü tüm gün hizmet vereceği bildirildi.

Açıklamada kararın ?Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'un 36. maddesindeki ?Tabiplerin tertip ettikleri reçeteleri hazırlamak ve muhteviyatlarını müracaat sahiplerine temin etmek üzere birden fazla eczanenin bulunduğu yerlerdeki eczanelerin gece ve pazar nöbetleri, mahallin en yüksek sağlık amirinin tensibiyle halkın ihtiyacını temin edecek surette tanzim olunur. Gerek nöbet ve gerekse tatil zamanları için verilecek emirlere eczacıların tabi olması mecburidir.' hükmüne dayanarak alındığı açıklandı.

Karara gerekçe olarak ise vatandaşların ilaç bulmada yaşadığı sıkıntının gösterildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Hastalara ilaç hizmeti sunumu, sağlık alanındaki en önemli basamaklardan birini oluşturmaktadır. Geçtiğimiz süreçte gerek Sağlık Bakanlığı, gerekse Başbakanlık iletişim merkezleri aracılığıyla vatandaşlar tarafından iletilen çok sayıda talep olmuştur. Hastaların cumartesi günleri ve öğle saatlerinde kapalı olan eczaneler nedeniyle nöbetçi eczane aramak için büyük sıkıntı yaşadıkları ve ulaşımdan kaynaklı gecikmeler nedeniyle ilaca zamanında erişim hususunda mağdur oldukları bilinen bir gerçektir. Eczaneler; her şeyden önce kamu hizmeti sunan ve vatandaşlarımıza doğru ilacı doğru zamanda ve eksiksiz temin etmekle yükümlü olan sağlık kuruluşlarıdır. Bu doğrultuda Adana'daki tüm eczacılarımızın yeni düzenlemeye azami ölçüde özen göstereceği inancındayız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber