Saakaşvili'den Türkiye'nin bölgedeki rolüne övgü

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, son yıllarda bölgesel lider olarak ortaya çıkan Türkiye'nin oynadığı rolü övdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Medeniyetler İttifakı İştirakçiler Forumu'nda konuşan Saakaşvili, dünyada yepyeni bir güç dengesi olduğunu ve bu güç dengesini fikirlerin ve modellerin belirlediğini ifade etti. Saakaşvili, Ortadoğu ve çevresinde açıkça ve şüphesiz barış için mücadele eden büyük bir bölgesel lider olarak ortaya çıkan Türkiye'nin bölgeye yön verdiğini söyledi. Gürcistan lideri, Türkiye'nin askeri ve ekonomik gücünün yanında ortaya koyduğu harika fikirler ve tüm bölge için bir model olması sayesinde bunu başardığına dikkat çekti.

Saakaşvili, Türkiye'nin özellikle son 10 yılda tüm etnik, dini ve kültürel kimliklerin önemine dikkat çektiğini, aynı zamanda da bunları birbirine karşı değil, birlikte gelişme için kullandığını vurguladı.

Gürcistan'ın bağımsızlığını kazanmasının ardından ?eski emperyal gücün? (Rusya) topraklarına ve bağımsızlığına kast ettiğini söyleyen Saakaşvili, ?Diğer taraftan da Türk modeli var. Bağımsızlığımızın ilk gününden itibaren bize destek verdiler, her platformda destekledikler, yeni fırsatları açmaya çalıştılar. Sonuçta da bölgedeki Türk pozisyonu güçlendi.? diye devam etti.

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov ise Türkiye'nin de içinde bulunduğu bu tür çalışmaları her zaman desteklediklerini ve desteklerinin artarak devam edeceğini belirtti. Esedov; doğu ve batı, kuzey ve güneyin buluştuğu noktada bulunan Azerbaycan'ın Medeniyetler İttifakı projesi için köprü görevi görmeye hazır olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber