Batman'da yanlış sağlık raporu iddiası

Batman'ın Kozluk ilçesinde trafik kazası geçiren ve bir bacağını kaybeden kız çocuğuna yüzde 24 özürlü raporu verilirken, sol bacağı kopan kazazedenin raporunda 'Sağ bacağını kaybetmiş' ifadesi yer aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'ın Kozluk ilçesinde trafik kazası geçiren ve bir bacağını kaybeden kız çocuğuna yüzde 24 özürlü raporu verilirken, sol bacağı kopan kazazedenin raporunda 'Sağ bacağını kaybetmiş' ifadesi yer aldı.

Kozluk ilçesi Tepecik Mahallesi Üçyol mevkiinde ikamet eden Bayri ailesinin 13 yaşındaki kızları Gülcan Bayri, 2011 yılında okula giderken bir aracın altında kalarak sol bacağını kaybetti. Bir bacağını kaybeden ve diğer bacağı da felç olan Gülcan Bayri'nin, eğitim ve öğretimine devam etmesi için Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen öğretmenler kız çocuğuna evde ders vermeye başladı. Gülcan Bayri'nin babası Nurullah Bayri kızının bakıcı maaşından yararlanması için 2011 yılında Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nden yüzde 58 özürlü raporu aldı. Bakıcı parasından faydalanmaya devam etmesi için sağlık raporunu yenilemek üzere Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne giden baba Nurullah Bayri, verilen raporla şoke oldu. 2011 yılında kızına verilen yüzde 58'lik özürlü raporunun yüzde 24'e indirildiğini ve kızının olmayan sol bacağının yerine sağ bacağının olmadığının raporda yer aldığını belirten baba Nurullah Bayri, rapora itiraz etti. Nurullah Bayri'nin yaptığı tüm itirazlara rağmen doktorların raporundan vazgeçmediği belirtildi.

Sol bacağı olmayan ve sağ bacağı üzerinden rapor hazırlandığını iddia eden baba Nurullah Bayri, "Doktor kızımın bacağının olup olmadığını da bilmiyor. Kızımın bacağına bakmadan rapor hazırladı ve raporun yüzdesini de düşürdü. Bu durumda bakıcı yardımından da faydalanamıyoruz. Doktorun yaptığı bir yanlışlık mı ya da bilinçli mi bilmiyoruz? dedi.

Bacağını kaybeden Gülcan Bayri ise hiçbir şey istemediğini sadece Üçyol mevkiine yayaların geçebileceği üst geçit ya da alt geçit yapılmasını istediğini dile getirdi.

Öte yandan, raporu hazırlayan ve hala Batman Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktor H.Ç., hazırladığı raporun arkasında olduğunu belirterek iddianın asılsız olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber