Trabzon'da 4+4+4'ün hazırlıkları başladı

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, önümüzdeki dönemden itibaren uygulamaya konulacak yeni eğitim sistemi 4+4+4'te bütün imkanları kullanarak en iyi seviyeyi yakalayacaklarına inandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Müdürü Kırbaç, Türkiye'nin önümüzdeki eğitim-öğretim yılında tanışacağı ve kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen yeni öğretim uygulaması ile ilgili İl Genel Meclisi üyelerine bilgi verdi. Trabzon'un eğitim alt yapısının bina ve öğretmen konusunda birçok ilden ilerde olduğunu belirten Kırbaç, 4+4+4 sisteminin nasıl işleyeceğini anlattı. İlkokul, ortaokul ve liselerin bağımsız olarak teşekkül edeceğini kaydeden Kırbaç, fiziki imkanları müsait olmayan okullarda ortaokulların sabahçı, ilkokulların ise öğlenci olarak eğitim görmesinin planlandığını dile getirdi. 66 ayını dolduran her çocuğun birinci sınıfa alınacağını hatırlatan Kırbaç, 2006 yılının tüm aylarında doğanlar ile 2007'nin Ocak, Şubat ve Mart ayında doğanların da kayıt edileceğini bildirdi.

Yeni sistemin uygulanması sürecinde yaşanabilecek bazı aksaklıklara karşı da herkesin sağduyulu ve anlayışlı olmasını isteyen Kırbaç, İl Genel Meclisinin eğitime ayırdığı katkıların 4+4+4 sistemine geçişinden sonra daha da önem kazandığını belirtti.

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi de yeni sisteme geçişte Trabzon'un varsa eksikliklerinin tamamlaması adına meclis olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber