Serinlemek için sulama kanalına giren çocuk boğuldu

Antalya'da serinlemek için sulama kanalına giren, ancak yüzme bilmediği iddia edilen çocuk boğularak hayatını kaybetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, Kepez ilçesi Şafak Mahallesi'nde meydana geldi. Fırat Güneş (12), havaların sıcak olması nedeniyle serinlemek için aynı mahallede bulunan Antalya Su ve Atıksu İdaresi(ASAT)'ne ait sulama kanalına girdi. Kanal üzerindeki köprüden suya giren Güneş'in yüzme bilmediği için 2 metreyi bulan kanalda bir anda çırpınmaya başladı. Suyun akıntısına kapılan Güneş, çevredeki vatandaşların yardımıyla yaklaşık 100 metre ileriden sudan çıkarıldı. Bu sırada yoldan otomobiliyle geçen Isparta 112 Acil Servis'inde görevli doktor Erkan Kaya, Güneş'e ilk müdahaleyi yaptı.

Çevredeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri Güneş'e yaklaşık 30 dakika kalp masajı yaptı. Daha sonra ambulansla Özel Akdeniz Şifa Hastanesi'ne kaldırılan Güneş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çevredeki görgü tanıkların ifadelerine göre, 12 yaşındaki Fırat Güneş'in olaydan bir süre önce arkadaşlarına kanala gireceğini söylediği öğrenildi. Fırat Güneş'i kanaldan çıkaran Erkan Esener, çocuğun suyun bir metre altında gittiğini söyledi.

Başka vatandaşlarla birlikte suya girerek Güneş'i sudan çıkardığını söyleyen Esener, ?50-100 metre sürüklenmiş. Bir metre tabandan gidiyordu. Hareketli değildi. Kollarını açmış bir vaziyette gidiyordu.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber