Canik, anaokulundan üniversiteye uzanan eğitim kampüsüyle gelişecek

Samsun'un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, anaokulundan üniversiteye Samsun'un bütün eğitim sorunlarını çözecek tam bir eğitim kampüsü hazırladıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentin bir öğrenci şehri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Osman Genç, "İlçemizde Samsun'un bütün eğitim sorunlarını çözecek kampüs alanları hazırladık. Çünkü gelecek iyi eğitimden geçer. Bu nedenle gelecek Canik'te diyebiliriz." dedi.

Başkan Genç, Aloha Mental Aritmetik Türkiye Olimpiyat Şampiyonası'na katılan öğrencileri makamında kabul etti. Toplam 7 kupa ve 1 onur ödülü alan öğrencileri, öğretmenlerini ve idarecileri ağırlayan Başkan Osman Genç, öğrencileri tebrik ederek, geleceğe yapılan en büyük yatırımın eğitim olduğunu söyledi. Genç, "Canik, anaokulundan üniversiteye kadar bir eğitim kenti haline geldi." ifadesini kullandı.

Dünya üzerinde 5 kıtada, 26 ülkede 5 milyondan fazla öğrencisi bulunan Aloha mental Aritmetik Programı'nın Karadeniz temsilcisi olan ve 23 öğrenciyle katıldığı Türkiye Olimpiyat Şampiyonası'nda büyük başarıya imza atan Zorlu Eğitim Kurumları'nı tebrik eden Başkan Genç, "Çocuklarımızın sağlamış olduğu başarı bizleri gelecek adına daha çok umutlandırıyor. Yaptığımız her şey onlar için. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin böyle büyük başarılar elde etmesi bizlere gurur veriyor." diye konuştu.

Canik'te önemli hizmetler yaptıklarına işaret eden Başkan Genç, şunları söyledi: "Son 8 yılda ilçemize 14 yeni eğitim yuvası kattık. Okullarımızın park, ağaçlandırma, istinat duvarı, bahçe, boya, sıva gibi fiziki eksikliklerini giderdik. Şimdi okullarımızı teknolojik olarak donatıyoruz. Samsun'a Canik Başarı Üniversitesi'ni kazandırarak, şehrimizi iki üniversiteli şehirler arasına soktuk. Şimdi 3. ve 4. üniversiteler için altyapı hazırlıyoruz. İlçemizde Samsun'un bütün eğitim sorunlarını çözecek eğitim kampüs alanları yaptık. Çünkü gelecek iyi eğitimden geçer. Bu nedenle gelecek Canik'te diyebiliriz."

Genç, Zorlu Eğitim Kurumları'nın öğrenci, öğretmen ve idarecilerine Canik Belediyesi tarafından çıkarılan ve Samsun'un tarihini anlatan İlkçağdan Cumhuriyete Canik adlı kitabı hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber