Hava-İş: İçeride ve dışarıda olabileceklerden sorumlu değiliz

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu'nun işten çıkardığı 305 personeli geri almayacağına dönük açıklamasının ardından konuşan Hava İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, içeride ve dışarıda olabileceklerden sorumlu olmadıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnsanlar içeride huzursuz ve mutsuz olduğunu savunan Ayçin, ?Bu mutsuzluğun sektöre nasıl yansıdığını geçmiş örneklere baktığımızda görmek mümkün. Bu saatten sonra dışarıdan gelen destek kampanyaların önünü kesmeyeceğiz.? dedi.

THY'nin işten çıkarılanları geri almayacağının açıklanmasının ardından Hava İş Genel Başkanı Atilay Ayçin Atatürk Havalimanı önünde açıklama yaptı. THY 23'ncü dönem toplu iş sözleşmesinin görüşmesinde işten atılan 305 kişinin geri alınmasını istediklerini ifade eden Ayçin, ?En son ayrıldığımız noktada bu önerimizi yönetim kuruluna götüreceklerini ve bize döneceklerini söylediler. Bu gün toplanan yönetim kurulu basından öğrendiğimiz kadarıyla işe dönüş talebini ret ettiğini öğrendik. Bu THY için bir şanstı. Böyle bir şansı değerlendirebilirlerdi. Buradan çıkacak olumlu bir sonuç sadece 305 arkadaşımızın işe iadesini gerçekleştirmeyecekti. 305 arkadaşımız ile birlikte aileleriyle birlikte bine kadar insanı mutlu kılacaktı.? diye konuştu.

Bu açıklamayla içeride çalışanların huzursuz ve tedirgin olduğunu ileri süren Ayçin, bunun da uçuş emniyetini direkt etkilediğini kaydetti. İş veren ile sendika arasındaki ilişkinin son 3 yıldır tamamen kopma noktasına geldiğini dile getiren Ayçin, ?Buradan alınacak olumlu bir sonuç bu ilişkilerin tekrar yeni bir başlangıca dönüşmesi, yeni bir umuda dönüşmesi, yeni bir sürecin başlamasını getirebilirdi. Böylece bu yolunda önü kesildi. Herkes aldığı kararın sorumluluğunu düşünerek almıştır. Bizde öyle alıyoruz. Ancak biz bugüne kadar 10 gündür özellikle buradaki direnişimizin ve dayanışmamız büyümesi, dünya kamu oyuna yayılabilmesi, gerek içeriden gerek dışarıdan bağlı olduğumuz konfederasyonlara bağlı sendikaların başlatacağı kampanyaların önünü kesmiş durumdaydık. Olabildiğince görüşmeleri burada hallederek çözmek istiyorduk. Bunun da önü kesildi.? ifadesini kullandı.

DIŞARIDAN GELEN DESTEK KAMPANYAALARININ ÖNÜNÜ KESMEYECEĞİZ

Atilay Ayçin, bu açıklama ile THY'de başlayacak umut veren çalışma barışının başlayacağı bir sürecin önünün kesildiğini aktardı. İçeride ve dışarıda olabileceklerden sorumlu olmadıklarını dile getiren Ayçin sözlerini şöyle tamamladı: ?İnsanlar içeride huzursuz ve mutsuz. Bu mutsuzluğun bu sektöre nasıl yansıdığını geçmiş örneklere baktığımızda görmek mümkün. Bu saatten sonra dışarıdan gelen destek kampanyaların önünü kesmeyeceğiz. Umuyorum THY bu aldığı karardan pişman olmaz. Çünkü böylesine her gün çığ gibi büyüyen destek kampanyası karşısında fazla duramayacaklarını umuyorum. Gözden geçirme yeniden bir araya gelip bu sorunu çözelim önerisinde bulunurlar mı bulunmazlar mı takdir kendilerinin. Çözerlerse her taraf kazanacak ama çözmezlerle sonuçlarına katlanacaklar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber