SP'li Maslak: Manavgat'ta yeni içkili mekanlar açılmasını istemiyoruz

Saadet Partisi (SP) Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak, ilçede içkili yerlerin genişletilmesine yapılan çalışmalara tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SP İlçe Başkanı Maslak, yaptığı açıklamada, haziran ayında Manavgat Belediye Meclisi'nde CHP, AK Parti ve bağımsız üyelerin oyları ile yeni içkili yerler açılmasının kabul edilmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

AK Partili 6 belediye meclisinin, yeni içkili yerler açılmasına parmak kaldırdığını, buna bir türlü anlam veremediklerini belirten Maslak, Manavgat'ta yeterince alkollü içki satan işletmenin bulunduğunu kaydetti. Manavgat'ta ırmak kenarının alkoliklerin 24 saat cirit attığı mekanlar olduğunu belirten Maslak, halkın ailecek oturacak, yemeğini yiyecek ve çocukları ile el ele tutuşarak bir mekanın olmadığı bir yerde alkollü işletme sayısının artırılmasını kınadıklarını kaydetti.

Maslak, "Manavgat'ta yeterince içkili mekan var. Turizm gerekçe gösterilerek turizmle alakası olmayan sokak ve caddelerin de içkili yerler kapsamına alınması toplum huzurunu bozacaktır. Yeni içkili mekanların açılmasına ruhsat vererek gençliği alkol, sigara ve bağımlı madde kullanımına karşı koruyamayız. SP olarak Manavgat'ta yeni içkili mekan açılmasına karşıyız, karşı olmaya da devam edeceğiz. Bu konuda sonuna kadar kararlıyız. AK Partili belediye meclisi bu konuda hata yapmıştır. Hatalarından bir an önce vazgeçmelerini istiyoruz. " dedi.

Maslak, AK Partililere, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'dindar nesil yetiştireceğiz' sözüne içkili yerlerin açılmasına evet diyerek mi yetiştireceksiniz?" diye sitemde bulundu.

Haziran ayı belediye meclisinde CHP ve AK Partili belediye meclisi üyeleri yeni içkili mekanlar açılmasına evet derken, MHP'li 5 belediye meclisi hayır oyu vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber