Şeker-İş Sendikası imza kampanyası başlattı

Şeker-İş Sendikası, 4-20 Haziran tarihleri arasında 'NBŞ'lere Hayır, Şeker Pancarı Şekerine Evet' adı altında imza kampanyası başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kampanyada Şeker-İş Sendikası, Türkiye genelindeki şubeleri ve Şeker Platformu üyesi sivil toplum kuruluşları aracılığıyla kurulacak stantlarda el ilanı, broşür dağıtacak, basın toplantılarıyla kamuoyunu NBŞ'lerin zararları konusunda uyaracak ve halktan imza toplayacak. Sendikadan yapılan açıklamada kampanya sonunda toplanan imzaları başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Bakanlar Kurulu ve Şeker Kurulu'na posta yoluyla ulaştıracakları bildirildi.

Hatırlanacağı üzere Bakanlar Kurulu geçtiğimiz günlerde nişasta bazlı şekerlerin kotasının artırılması yönündeki inisiyatifini Danıştay 13. Dairesi'nin kararına ve Şeker-İş Sendikası'nın uyarılarına rağmen her yıl olduğu gibi bu yıl da nişasta bazlı şekerden yana kullanmıştı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Şeker Kurulu üyelerinin ülkenin ekonomisinin ve tüketicinin aleyhinde hazırladıkları rapor doğrultusunda Bakanlar Kurulu'nu yanlış bilgilendirdiklerini ve alınan kararın 'yüzyılın en büyük felaketi' olarak değerlendirilebileceğini belirterek, söz konusu durumun ileride NBŞ'lerin kontrolden çıkmasına davetiye hazırlayacağını söyledi. Bu ürünlerin tüketilmesine meydan veren kararlara imza atılmasını manidar bulduklarını ifade eden Gök, tek çarenin halkın NBŞ'lere karşı bilinçlendirilmesi olduğunu ve bu amaçla bir imza kampanyası başlattıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber