Türkçe Olimpiyatlarını izlemek için Hollanda'dan geldiler

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın ödül törenini izlemek için yurt içi ve yurt dışından binlerce kişi Ankara Spor Salonu'na akın etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hollanda'dan gelen gurbetçiler, gururla izledikleri olimpiyatların sonuna yaklaşıldığı için üzüntülerini dile getirdi.

Hollanda'dan olimpiyat ödül törenini izlemek için 12 kişilik bir grup Ankara'ya geldi. Songül Akkaya isimli gurbetçi, "Hollanda'dan buraya 12 kişilik bir grupla geldik. Çok mutlu bir gün.? dedi. Akkaya, ?Türk dilinin tanıtılması için yapılan bu çalışmadan çok mutluyuz. İnsanlık adına yapılan çok güzel bir çalışma. Kendi ülkemizde, kendi insanlarımızla birlikte olarak bugün burada bu kutlamalara katılmak çok güzel bir duygu.? şeklinde konuştu.

Handan Aksungur da, Türkçe Olimpiyatları olduğu için mutlu ve gururlu olduğunu ifade ederek, ?Böyle bir faaliyetin olması bizi halkça mutlu etti. Olimpiyatlar bittiği için çok üzgünüz keşke daha uzun sürseydi .? dedi.

Ödül törenini izlemek için gelen Yurdagül Güven ise, ?Türkçe'nin dünya ülkelerinde konuşulması beni çok mutlu ediyor. Aynı zamanda kültürümüzün dünyaya yayılması beni mutlu ediyor. Herkes memleketine gidecek tabi ama orada bizi temsil edecek olanların var olması beni mutlu ediyor.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber