Bir antrenör gibi boğasına sürekli talimatlar verdi

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde düzenlenen 18. Geleneksel Çamlıhemşin Ayder Yaylası Kültür Sanat ve Doğa Festivali, boğa güreşleriyle sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde düzenlenen 18. Geleneksel Çamlıhemşin Ayder Yaylası Kültür Sanat ve Doğa Festivali, boğa güreşleriyle sona erdi. 49 boğanın yarıştığı güreşler ilgiyle izlendi. Güreşlerde Hatice Çakır'ın 'Lider' adlı boğasına sürekli talimat vermesi ve boğanın dört müsabakayı da kazanarak birinci olması dikkat çekti.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, güreşler öncesinde yaptığı konuşmada, dünyanın hiçbir yerinde olmayan Ayder Yaylası'nın doğal güzelliklerini turizmin hizmetine sunmaya devam ettiklerini söyledi. Yaylanın doğal güzellikleri ve kaplıcalarıyla olduğu kadar festivaliyle de adından söz ettirdiğini ifade eden Melek, ''Yaz, kış ve kaplıca turizminin aynı anda hizmet sunduğu başka bir yer yok. Doğal güzelliklerin bitki örtüsünün dünyanın hiçbir yerinde olmadığını biliyoruz. Bu güzellikleri 12 ay turizmin hizmetine sunmak için çalışıyoruz.'' dedi.

BİR ANTRENÖR GİBİ BOĞASINA SÜREKLİ TALİMATLAR VERDİ

Ayder Yaylası'nda deste, ayak, küçük orta, büyük orta ve baş kategorilerinde yapılan güreşlere, Rize ve Artvin'in ilçelerinden toplam 49 boğa katıldı. Güreşlerde Hatice Çakır'ın 'Lider' adlı boğasına sürekli talimat vermesi dikkat çekti. Çakır'ın boğası dört müsabakayı da kazanarak birinci oldu.

Çakır, boğasının sözünü dinlediğini belirterek, ''Bütün komutlarıma uyuyor. Ne zaman 'dövüş' dersem o zaman dövüşüyor. Her gün en iyi yemlerle besleyerek onu bu müsabakalara hazırladım.? dedi.

Orta boy kategorisi yarı final mücadelesinde ise boğalar aralıksız 45 dakika dövüştü. Dövüş sonunda boğaların vücudunda derin yaralar oluştu. 45 dakika sonunda kan ter içinde kalan Faik Aydoğdu'nun boğası galip gelerek finale yükseldi. Faik Aydoğdu'nun kızı Nurdan Aydoğdu boğasının kanlar içinde kaldığını görünce gözyaşlarını tutamadı.

Anne Hanife Aydoğdu, kızının ve kendisinin çok duygulandığını, üzüntüden boğanın yanına gidemediğini söyledi. Hanife Aydoğdu, Nurdan'ın okuldan artan zamanlarında boğanın eğitimini üstlendiğini sözlerine ekledi.

Güreşlerde dereceye giren boğaların sahiplerine toplam 20 bin lira para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber