Rize için büyük fırsat

Türkiye'de 8 il'de yapılacak olan ?Olimpik Gün? yürüyüşü ve koşu suna bugün Rize Cumhuriyet meydanında start verildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Rize Belediye Başkanlığı ve Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği organizasyon'a Ak Parti Rize il Başkanı da katıldı.

Türkiye de Olimpik bilincin oluşturulması amacıyla düzenlenen ve TRT 3 tarafından da yayınlanan etkinlikler İstanbul'un 2020 Olimpiyatları adaylığımızın kesinleştiği bu dönemde ülkemiz ve Rize için büyük bir anlam ifade etmektedir.

Etkinlikte TRT 3'ün Canlı yayın program ında açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı "Birazdan başlatacağımız Olimpik Gün Yürüyüşü ülkemizde Rize ile birlikte sadece 8 şehirde yapılacak. Bu yürüyüşler ulusal medyada yakından izlenecek ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ni ikna edici bir belge olarak sunulacak. 2020 Yaz Olimpiyatlarının İstanbul'a verilmesi, hem ülkemize, hem İstanbul'a, hem de Rize'mize, gerek sportif, gerekse sosyal, kültürel, ekonomik ve turizm açısından büyük faydalar sağlayacak.

Sadece İstanbul'da değil, tüm ülkemizde ve Rize'de bilhassa sportif alanda standartlar yükselecek. Sporun pek çok branş ında kendimizi geliştirme trendine gireceğiz. Rize'mizin tanıtımı için de büyük bir fırsat olacak bu önemli organizasyona Belediyemiz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüz ile birlikte, basınımız, spor camiamız, sivil toplum kuruluşları, tüm Rize el birliği içinde, yekvücut sahip çıkmalıyız" dedi.

Olimpizm felsefe sini sahiplenmeye, benimsemeye ve desteklemeye dair evrensel bir mesaj vermek için tüm Rize'li Vatandaş ların ve bürokrasinin yoğun ilgi gösterdiği "OLİMPİK GÜN YÜRÜYÜŞÜ VE KOŞUSU" Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı nın Sporcularla Tenis ve Badminton oynaması ile sona erdi. Yürüyüş bitiminde Numaratör den geçen kişi sayısının 1053 olması da dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber