Afyonkarahisar'dan kısa kısa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

U-13'ler Futbol Ligi'nde namağlup şampiyon olarak tamamlayan ve grup maçlarında Afyonkarahisar'ı temsil edecek Belediyespor Kulübü, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı makamında ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, ziyarette Belediyespor Kulübü İdarecisi İbrahim Yılmaz ve takım antrenörleri, Mustafa Uğuş, Hüseyin Yaşar ve futbol takımı oyuncuları hazır bulundu.

Çoban, kabulünde, başarılarından dolayı genç sporcularla, kulüp idarecilerini ve antrenörlerini tebrik etti.

-Afyonkarahisar Belediyesi'nden başarılı öğrencilere bisiklet

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından başarılı öğrencilere çekilişle dağıtılacak 333 bisiklet için başvurular başladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, 2011 yılında maddi durumu iyi olmayan 330 öğrenciye bisiklet dağıtan belediyesi, bu yıl 333 öğrenciye dağıtacağı bisikletler için başvurulara kabul ediyor.

İlk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrencileri kapsayan bisiklet ödülü, Afyonkarahisar merkezde ikamet eden ve ailesinin gelir durumu 850 liradan az olan başarılı öğrencilere verilecek.

Belediye Beyaz Masa Birimi'ne yapılacak başvurular, 27 Haziran'da mesai bitiminde sona erecek.

Bisiklet ödülü çekilişine katılmak isteyenlerden başvuru sırasında, nüfus cüzdanı fotokopisi ile karne fotokopisi ve varsa takdir, teşekkür belgesiyle başvuru yapabilecek.

-Afyonkarahisar'da 400 sokak hayvanı kısırlaştırılacak

Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında imzalanan protokolle, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması sağlanacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, 5 bin 199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında 2012 yılı sonuna kadar 400 sokak hayvanın kısırlaştırılması, aşılanması ve işaretlenmesi hedefleniyor.

Protokol gereği, Belediye tarafından tespit edilerek getirilen sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasından merkez, denetiminden de Afyonkarahisar Belediyesi sorumlu olacak.

Proje kapsamında 3 yılda bin 400 hayvan kısırlaştırılırken, bu rakamın 2012 yılı sonuna kadar bin 800'e ulaştırılması hedefleniyor.

Muhabir: Mustafa Güngör / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber