AÜ'de rektörlük seçiminde Rektör Koçak birinci çıktı

Atatürk Üniversitesi(AÜ)'nde rektörlük seçimleri yapıldı. Mevcut rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ile Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım'ın aday olduğu seçimde, Prof. Dr. Koçak 779, Prof. Dr. Yıldırım ise 427 oy aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 21:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Üniversitesi'nin akademik kadroları 16. rektörü seçmek üzere Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde sandık başına gitti. Sabah saat 09.00'da başlayan ve üç sandıkta yapılan seçimde bin 300 civarındaki akademisyen oy kullandı. Sandık kurulu üyeliklerini Prof. Dr. Ahmet Berhan Yılmaz, Doç. Dr. Mustafa Sözbilir ve Yrd. Doç. Dr. Recai Kızıltunç'un yaptığı seçimde oy kullanma işlemi 17.00'da sona erdi.

Bin 256 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimde Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak'a 779 oy çıkarken, Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım ise 427 oyda kaldı. Seçimde aday olmadığı halde Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu'na 2, İlhami Gülçin'e 1, Nuri Bakan'a 1, Sadi Çöğenli'ye 1, Abdulkadir Çiltaş'a 1, Turgut Göğebakan'a 1 ve Samih Diyarbakır'a da 1 oy çıktı.

Seçim sonrası konuşan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atatürk Üniversitesi'nde her zaman kardeşliğin ön planda olduğunu ifade ederek, bundan sonra da bu güzel geleneğin devam edeceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber