Bakan Yılmaz: ?Türkiye büyümeye devam ediyor'

İstanbul'da yaşayan Bingöllülerle bir araya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin her geçen büyüdüğünü, bunun takdir edilecek bir durum olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Genç İlçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İstanbul'da yaşayan Bingöllü vatandaşları düzenlediği tanışma ve kaynama gecesinde bir araya getirdi. Bingöllü iş adamları ve hemşehrilerin yoğun ilgi gösterdiği geceye Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı. Gecede basın mensuplarının sorularının yanıtlayan bakan Yılmaz, Bingöl'ün tarihte çok göç veren bir il olduğunu belirterek, İstanbul'da da çok sayıda Bingöllü yaşadığını söyledi. Yılmaz, ?Dernekler, insanlarımızı zaman zaman bir araya getiriyorlar. Genç ilçemiz, Bingöl'ün çok önemli ilçelerindendir. İnsanların birbirleri ile görüşmeleri ve dayanışma içinde olmaları son derece önemlidir. Biz de siyasetçi olarak bu tür etkinliklere destek oluyoruz'' dedi.

Türkiye'nin her geçen büyüdüğünü belirten Bakan Yılmaz, ?Özellikle küresel kriz ortamında, bütün dünyada kriz yaşanırken bizim çok hızlı bir şekilde büyümemiz çok takdir edilecek bir durumdur. Bu önemli bir başarıdır. Hem büyüyoruz hem de gelirimizi daha adil dağıtıyoruz. Bu da son derece önemlidir. İşsizlik ve enflasyon rakamlarımız tek haneli, bunlar çok güzel gelişmeler. İnşallah güçlü bir yönetim altında Türkiye büyümeye devam edecek. Buna Bingöllüler de katkı sağlayacak? diye konuştu.

Geceye yoğun katılım olduğunu ve bundan oldukça memnun kaldığını belirten Dernek Başkanı Halit Sanır ise, ?Bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Amacımız hemşehrilerimizi kaynaştırmaktı. Yapılan katılım sonunda bunu başardığımıza inanıyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber