Ekipler bu kez muhtarın evindeki kaçak katı yıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da tarihi Kayhan Mahallesi'nde 3 dönemdir muhtarlık yapan İsmail Tamuroğlu'nun kaçak olduğu belirlenen 6 katlı binasının çatı katı yıkıldı. Yıkımın ardından muhtarı ziyarete giden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise kaçak yapıya müsamaha gösterilmeyeceği mesajını verdi.

Kaçak yapıyla mücadelesini sürdüren Osmangazi Belediyesi yıkım ekipleri, şehrin en eski mahallelerinden Kayhan Mahallesi'ne gitti. Ekiplerin hedefinde bu kez Kayhan Mahallesi Muhtarı İsmail Tamuroğlu'nun kaçak çatı katı da vardı. 6 katlı binanın çatı katının kaçak olduğunu belirleyen ekipler, polis eşliğinde binaya geldi. Kapıyı çilingirle açan ekipler, içeri girerek yıkımı başlattı.

Herhangi bir sorun yaşanmayan yıkımların ardından ise bölgeye Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar geldi. Mahalleleri gezerek halkın sorunlarını dinleyen Mustafa Dündar, evinin çatı katı yıkılan muhtar İsmail Tamuroğlu'nu ziyaret etti.

Dündar ile konuşurken terlediği gözlenen Tamuroğlu'nun her şeyden habersizmiş gibi davranması dikkat çekti.

Başkan Dündar, burada yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm ve ilçedeki vatandaşların daha rahat etmesi adına çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Bugüne kadar kamulaştırma için 60 milyon TL para harcadıklarını hatırlatan Dündar, "Yaptığımız kamulaştırmalarla mahalle içlerindeki çıkmaz sokakların açılması, yeşil alanların oluşturulması ve yeni parkların yapılmasını sağlıyoruz. Bunları yaptıkça da kaçak yapıların olduğu mahallelerimizde vatandaşlarımızın nefes aldığı yeni mekânlar ortaya çıkarmış oluyoruz. Dolayısıyla vatandaşın hayat kalitesini yükseltmiş oluyoruz.? dedi.

Valilik ve belediyenin birlikte yürüttükleri kaçakla mücadele çalışmalarını hatırlatan Dündar, ?Birçok noktada kaçakla mücadele hızlı bir şekilde sürüyor. Bu çalışmalarla planlı şehirleşmeye doğru yönelmek, kaçağın önüne geçmek, buna bağlı olarak şehrin yenilenmesine katkı sağlamak istiyoruz. Nerede nasıl, kanuna aykırı bir yapılaşma varsa kurumsal olarak, bunun üzerinde ciddi bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmaları belediye olarak hassasiyetle yürütmekteyiz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber