Sınır ötesi sağlık hizmeti

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Rize ve Artvin başta olmak üzere Gürcistan'dan gelen hastalara da sağlık hizmeti veriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu ile Rize Basın Merkezi'ni ziyaret ederek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin genç bir üniversite olmasına rağmen kısa sürede önemli mesafeler kat ettiği belirterek Üniversitenin kısa sürede 12 bin öğrenci kapasitesine ve 600 öğretim üyesi ile öğretim görevlisi sayısına ulaştığını açıkladı.

Özellikle Tıp Fakültesi'nin başarılı çalışmalara imza attığını vurgulayan Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başta Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi alanında olmak üzere Türkiye'de nadir görülen operasyonların yapıldığını sözlerine ekledi. Yılmaz Rize'nin 320 olan nüfusunun yaz aylarında 750'ye çıktığını, normal zamanlarda çevresindeki nüfusu ile ortalama 800 bin kişiye sağlık hizmeti verildiğini belirterek, ?Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi alanında 4 milyon nüfuslu Gürcistan'a da sağlık hizmeti vermekteyiz. Gürcistan'dan ilimize gelen hastaların operasyonları hastanemizde gerçekleştirilmektedir. Sadece sağlık hizmeti değil Tıp hizmeti alanında da Gürcistan'a destek olmaktayız. Bir çok Tıp öğrencisi öğretim görevlileri ile birlikte Tıp Fakültemizde ve Eğitim Araştırma Hastanemizde eğitim almaktadır? dedi.

BÖLGEYE ONKOLOJİ HİZMETİ RİZE'DEN VERİLECEK

Yılmaz, hayırsever desteği ile yapımı devam eden Onkoloji Hastanesi'nin hizmete girmesi ile bölgeye önemli bir sağlık hizmeti sunulacağını kaydederek, ?Bu bölgemizin en kapsamlı onkoloji hastanesi olacak. Hizmete girdiğinde artık ilimizdeki kanser hastalarımız il dışına çıkmak zorunda kalmadan tedavilerini Rize'de gerçekleştirebilecekler? diye konuştu. Yılmaz, hastanenin bina inşaatı tamamlandıktan sonra iç donanımının da tamamlanarak hizmete açılabilmesi için hayır severlerin desteklerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Mühendislik fakültelerinin önümüzdeki yıl açılacağını belirten Yılmaz, Hukuk Fakültesi'ne ise önümüzdeki yıl ek yerleştirmeden öğrenci almayı umduklarını açıkladı. Su Ürünleri Fakültesi'nin bu yıl aldığı öğrenci oranının kontenjanın yüzde 10'unun altına düşmesi nedeniyle bu fakültenin önümüzdeki yıl öğrenci almayacağını belirten Rektör aynı şekilde Fizik Bölümü'ne de yeni kayıt yapılmayacağını duyurdu. Yılmaz ayrıca Tıp, İlahiyat, İşletme ve Eğitim Fakültelerinde doluluk oranının yüzde 100 olduğunu söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 16 farklı kampüsten oluştuğunu ifade eden Yılmaz, ?Öğrenci profilimize baktığımızda yüzde 32'sini Rize ve çevresinden gelen öğrencilerimiz diğer kısmını ise dışardan gelen öğrencilerimiz oluşturuyor. Güzel olan ise Türkiye'nin neredeyse her ilinden üniversitemize öğrenci gelmesidir? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber