Bomba yüklü araç ihbarı operasyonunda 2 terörist tutuklandı

Kayseri polisi, Malatya'dan kiraladıkları araçla batı illerine gittiği belirlenen 2 teröristi kıskıvrak yakaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kiraladıkları araca bomba yükledikleri yönünde ihbar alan polis, 2 terörist için üç ayrı barikat kurdu. İlk barikatta tedbirli davranan ekipler, aracın durması ve teröristlerin teslim olmasıyla operasyonu sonuçlandırdı. Aracın durmaması durumunda üçüncü barikatta özel hareket polisinin silahlı müdahalede bulunmak üzere hazır bekletildiği belirtildi. İşlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan teröristler tutuklandı.

Suriye uyruklu terörist Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in özel kurduğu TAK ekibinden 32 yaşındaki S.A. adlı terörist, polisin yaptığı operasyonla ele geçirildi. Tunceli nüfusuna kayıtlı olan S.A., Kuzey Irak'ta birçok PKK terör örgütü kampında 8 yıl boyunca eğitim aldı ve bazı eylemlere katıldı. Silahlı çatışmalara da girdiği öğrenilen teröristin, en son Bahoz Erdal'ın talimatıyla özel eğitim alarak kırsaldan eylem için metropollere gitme emri verildiği belirtildi. Talimat sonrasında S.A., Tunceli nüfusuna kayıtlı ancak Ankara'da doğan A.B.C. (47) ile Malatya'da buluştu. Burada otomobil kiralayan 2 terörist batı illerine doğru hareket etti.

Teröristlerle ilgili ihbar alan Kayseri polisi, araçta bomba olduğu ve iki teröristin Kayseri'den geçeceği bilgisine ulaştı. Kayseri-Malatya karayolu Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi'nde ve şehre doğru iki ayrı noktada güvenlik önlemleri aldı.

Polis, araçta bomba olma ihtimalini değerlendirerek özel hareket polisi ile birlikte 3 ayrı noktada geniş güvenlik önlemleri aldı. İlk kontrol noktasına gelen araç polisin dur ihtarına uydu. Araçtaki iki şahıs kontrollü bir şekilde indirildi. Şahısların üzerinde ve araçta yapılan aramada silah ya da bombaya rastlanmadı. Ancak şahıslardan 32 yaşındaki S.A.'nın sabıka dosyasının kabarık olduğu belirlendi. PKK'nın dağ kadrosunda olan S.A., aldığı özel eğitim sonrasında metropolde eylem yapmak için görevlendirildiği ortaya çıktı.

Alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslar tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen 2 kişiyle ilgili soruşturmanın özel yetkili savcılık tarafından yürütüleceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber