100 bin öğrencinin Türkiye'yi gezeceği Seyyah Projesi başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 26 Haziran-2 Eylül 2012'de, 81 ilden 14-24 yaş grubu gençlerin Türkiye'nin farklı illerine seyahat etmelerini, yaşıtlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırladığı 'Seyyah Projesi' uygulanmaya başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu proje kapsamında, Erzurum'da Malatya, Sivas ve Şanlıurfa illerine gidecek öğrenciler Vali Sebahattin Öztürk tarafından uğurlandı. Valilik önünde toplanan 120 öğrenci, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Sebahattin Öztürk, öğrencilerle yakından ilgilenerek, onlara tavsiye ve öğütlerde bulundu. Projenin çok güzel bir amacı olduğuna değinen Öztürk, öğrencilere, ?Gittiğiniz yerlerde çok kişiyle tanışın, onlarla irtibat kurun. Farklı şehirlerde yaşadıklarınızı not alın.? dedi. Öztürk, proje kapsamında belli aralıklarla 5 bin öğrencinin Erzurum'dan farklı illere gideceğini, bin 500 öğrencinin de Erzurum'a geleceğini ifade etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ise proje kapsamında 14-24 yaş arası gençlerin farklı illere gönderildiğini, projeyle gençlerin ülkenin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıyacaklarını kaydetti.

Seyyah Projesi, gençler arasında hoşgörü ve diyaloğun artırılması, sosyal korku ve önyargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları amaçlanıyor.

Etkinliğe katılan gençlere çanta, şapka, not defteri ve kalem verildi. Gençlerin gezi sırasında okumaları için ise Prof. Dr. Ali Fuat Başgil'in 'Gençlerle Başbaşa' isimli kitabı ile Safahat'ta yer alan dizeleri öykü kurgusuyla genç okurların anlayacağı bir dille aktaran 'Safahat Öyküleri' isimli kitap hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber