Camiler çocuk sesleri ile şenlendi

Okulları tatile girmesi ile cami ve Kur'an kursları çocuk sesleri ile şenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat merkezde bulunan Bağkur Evleri Camii de çocuk sesiyle şenlenen ibadethanelerden. Camide iki erkek bir bayan kurs görevlisi Kur'an eğitimi için gelen yaklaşık 100 çocuğa temel dini bilgiler ve Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğretiyor. Aileler çocuklarının kurslara devam etmesini arzularken cami görevlileri de kendilerine gelen öğrencileri usandırmadan eğitim verme telaşında.

Bağkur Evleri Camii İmamı Yusuf Çiçek, yaptığı çeşitli programlar ile çocuklara camiyi sevdirmeyi ve severek dini eğitim almalarını hedefliyor. Bu bağlamda yapmayı düşündüğü çeşitli etkinliğin ilkini ders bitiminde camide yaptığı kahvaltı programı ile başlattı. Kursa katılan yüze yakın çocuk, eğitim veren hocaları ile birlikte cami içine kurulan sofrayı paylaşarak renkli görüntüler oluşturdu.

İmam Yusuf Çiçek, yaptığı açıklamada, "Bu sene öğrenci sayımızda önceki senelere göre yüksek bir oranda artış var. Çocuklar uyuyabilecekleri ya da oynayabilecekleri saatlerinden feragat edip buraya geliyorlar. Aileler ise çocuklarının mutlaka dini temel bilgilerini almasını istiyorlar. Bizler de buraya gelen çocuklarımızı, usandırmadan, bıktırmadan önce camiyi sevdirerek sonrasında dini eğitimini vermek istiyoruz. Çocuk camiyi sevecek ki ondan ayrılmasın, çocuğun dışarı da yapabileceği sosyal aktiviteleri bizler burada çocuklara sunmak onlarla elimizden geldiğince sosyal imkanlar sunmak istiyoruz. Bugün burada yaptığımız kahvaltı programı sadece başlangıçtı, bundan sonra çocuklarımızla yüzme dahil, çeşitli spor dalları, geziler düzenlemek istiyoruz, bunun için gerekli kaynakları bu işe duyarlı cami cemaatinden insanlar karşılıyor." dedi.

Bu arada camii içerisinde kahvaltı ile buluşan çocukların mutlulukları görülmeye değer manzaralar oluşturdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber