KESK baskınında hasta istisnası

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'i hedef alan son KCK operasyonunda, ilginç bir istisna yaşandı. Gözaltı kararı olan 58 kişiden 3'ü ağır sağlık sorunları nedeniyle gözaltına alınmadı. Genel Başkan Özgen'in de aralarında bulunduğu 50 kişi, polisteki sorgusunda susma hakkını kullanıyor

Soner ARIKANOĞLU

KESK'ye yönelik KCK operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu 50 sendikacının sorgusu, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sürüyor. Polis sorgusunun, KESK'in düzenlediği protesto gösterileri ve yürüyüşleri üzerinde yoğunlaştığı, zanlıların susma hakkını kullandığı, bugünden itibaren savcılığa sevk edilecekleri öğrenildi.

5 SENDİKACI ARANIYOR

Bu arada operasyon kapsamında 58 zanlı hakkında gözaltı talimatı verildiği; bunlardan 53'üne ulaşılabildiği öğrenildi. Adreslerinde bulunan 53 zanlıdan 3'ünün yaşadıkları ağır sağlık sorunları nedeniyle gözaltına alınmadığı kaydedildi. Terörle mücadele polisinin, sağlık durumu gözaltı işlemine elverişli olmayan 3 kişi hakkında operasyonu yürüten özel yetkili Savcı Yıldırım Bayyurt'u bilgilendirdiği, savcının da bunun üzerine gözaltı talimatını geri çektiği belirtildi. Sağlık sorunları nedeniyle gözaltına alınmayan 3 sendikacıdan ikisinin İzzettin Ekin ve Civan Yıldırım olduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı talimatı verildiği halde adreslerinde bulunamayan 5 kişi ise hala aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber