'Biyolojik yöntemlerle üretilen ürünler daha fazla talep görüyor'

Biyolojik mücadele yöntemleriyle yapılan örtüaltı sebze üretimi Antalya bölgesinde yaygınlaşmaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yöntemle yetiştirilen ürünler, yurt dışından da yoğun talep görüyor.

Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, biyolojik üretimin kimyasal ilaç kullanımını ciddi ölçüde azalttığını belirterek, ?Bu yöntemle üretim, hem daha sağlıklı ürün tüketimi hem ihracat açısından büyük önem taşıyor.? dedi.

Satıcı, AB Komisyonu'nun, 2014 yılına kadar üretilen bütün ürünleri bu kapsama alacağını, bunun da ciddi anlamda rekabet avantajı oluşturacağına dikkat çekti. Satıcı, biyolojik mücadele yapılarak serada sebze üretilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bu yıl dekar başına vereceği 430 TL desteğin de bu tarz üretimin yaygınlaşmasına ciddi katkı sağlayacağını vurguladı.

Yurt dışındaki alıcıların, ihracatçılardan her geçen gün biyolojik mücadele ile üretilen ürünleri daha fazla talep ettiğini aktaran Satıcı, özellikle Avrupalı alıcıların yakın bir zamanda bunu zorunlu hale getireceğini öngördüklerini dile getirdi. Üreticileri bir an önce biyolojik üretime geçmeye çağıran Satıcı, şunları kaydetti:

?İnsanlarımızın daha sağlıklı sebze meyve tüketmeleri, ihracatın önünün açılması, olası yasaklamaların önüne geçilmesi ve ihracatın artırılması için biber ve domates başta olmak üzere entegre zararlı yönetimiyle üretim artık bir zorunluluk olacaktır. Üreticilerimizin ürünlerini ihracatçıya satma sansını artırmak için biran önce bu tarz üretime geçmeleri gerekmektedir. Tüm sektör paydaşlarının bu konuya destek vermelerini bekliyoruz. Antalya ve Türkiye ihracatını artırıp hak ettiği düzeylere taşıyacak olan üreticimize, komisyoncumuza, ihracatçımıza ve tüm tarım paydaşlarına olan güvenimizle bunu başaracağımıza eminiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber