Akyıldız, Hükümetin kamu çalışanlarına tavrını eleştirdi..

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2005 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetin geçen yıl toplu görüşmede alınan kararların çoğunu hayata geçirmediğini belirterek, "Şunu herkes iyi bilsin. Hükümetin kamu çalışanlarına karşı bu tavrı sürdükçe, sıcak yaz günleri daha da sıcak geçecektir" dedi.

Akyıldız, Kamu-Sen Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, hükümetle toplu görüşme masasına oturacak 11 hizmet kolundan 7'sinin yetkisinin, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kamu-Sen'e bağlı sendikalarda olduğunu hatırlattı. Geçen dönem uzlaşma metninde alınan kararların çoğunun hala hayata geçirilemediğini söyleyen Akyıldız şöyle konuştu:
"Başta grev ve toplu sözleşme hakkı olmak üzere geçen yıl uzlaştığımız 50 maddelik hususların önemli bir bölümü uygulanmadığı gibi gerekli düzenlemeler için girişimde bile bulunulmadı.
Başbakanın söz vermesine ve uzlaşma metninde de imzalanmasına rağmen kamu çalışanları halen grevli toplu sözleşmeli sendikal haklarından mahrumdurlar. IMF emriyle yasa çıkaranlar, RTÜK'te koltuk paylaşımı için tatilini yarıda kesenler, sıra milyonlarca kamu çalışanının haklı taleplerine gelince sağır ve dilsiz kesilmektedir."

Hükümete gözdağı veren Akyıldız, "Şunu herkes iyi bilsin. Hükümetin kamu çalışanlarına karşı bu tavrı sürdükçe sıcak yaz günleri daha da sıcak geçecektir. Türkiye Kamu-Sen imza altına alınan, ancak hayata geçirilmeyen konuları toplu görüşme masasında hükümetin gözüne sokacak, mücadelesinde hiçbir zorluktan kaçmayacaktır" diye konuştu.

AK Parti Hükümeti'nin sendikaların örgütlenmesini önlemek amacıyla baskı uyguladığını savunan Akyıldız, "Sendikal örgütlenmeye vurulan son darbe toplum için en hassas olan diyanet ve vakıf hizmet kolunda yaşanmıştır" dedi.

Diyanet ve vakıf görevlilerinin karşılaştıkları sıkıntıları uzun zamandır anlattıklarını belirten Akyıldız, din görevlilerinin diğer işkollarındaki kamu çalışanlarıyla karşılaştırıldıklarında birçok sosyal haktan mahrum olduklarını ve ekonomik haklar bakımından da bir çoğunun gerisinde olduklarını belirtti.

Akyıldız, "Milletvekillerinin bile maaşlarından yakındığı bugünlerde imam, vaiz, müezzin gibi din görevlilerimizin bu maaşlarla geçimini sürdürmesi nasıl beklenebilir? İmam-hatip kökenli Başbakanımız, din görevlilerinin mevcut durumunu bilmiyor mu? Açlık ve yoksulluk seviyesinin altında yaşamaya çalışan din görevlilerimizden verim bekleyen, performans bekleyen zihniyeti anlamak mümkün değildir" dedi. Geçen ay Abant'ta İl Müftüleri istişare toplantısının yapıldığını hatırlatan Akyıldız, burada alınan kararları da eleştirdi. Akyıldız, alınan kararlarla din görevlilerinin sendikasızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber