İBB'nin Ahmet Piriştina bursları

Düşürülen taban puanıyla burstan yararlanacak öğrenciler için son başvuru tarihi 21 TEMMUZ 2005 olarak açıklandı...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2005 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) burs almak amacıyla başvuruda bulunup sıralama dışında kalan yüksek okul öğrencileri için İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Eğitim Yardım Sandığı Yürütme Kurulu, daha çok öğrencinin burstan yararlanabilmesi için 745 olan taban puanın 720 puana düşürülmesi kararını aldı.

Bu karar uyarınca, burs başvuru formuna göre belge getirmeye veya eksik belgelerini tamamlamaya hak kazanan öğrencilerin başvurusu için 6 gün kaldığı bildirildi. Öğrenciler için yapılan çağrıda, burs sonuçlarını görmek için www.izmir.bel.tr/burs/> bölümüne girip T.C. kimlik numaralarını yazarak kendileriyle ilgili değerlendirme bilgilerini öğrenebilecekleri ve "Yürütme Kurulu Kararı ile burs başvuru formunuza göre belge getirmeye veya eksik belgelerinizi tamamlama hakkını elde ettiniz" değerlendirme sonucuyla karşılaşanların ise istenilen belgeleri 21 Temmuz 2005 Perşembe gününe kadar burs bürosuna teslim edebilecekleri kaydedildi.

Bugüne kadar 4 bin 680 öğrencinin Ahmet Piriştina Eğitim Bursu'ndan yararlandığı ifade edilen açıklamada; 100 milyon TL'lik aylık burs paralarının öğrencilere 6 aylık toptan ödendiği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere yapılan burs desteği için bugüne kadar ödenen toplam miktarın ise 2 trilyon 370 milyar 288 milyon TL'ye ulaştığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber