İzmit Belediyesi eğitimlere devam ediyor

İzmit Belediyesi tarafından Şubat ayında başlatılan Yaşam Becerileri Kazanma Programı kapsamında verilen Kişisel Bakım & Hijyen ve Hasta Hakları ve Sorumlulukları eğitim seminerleri devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seminerlerin sonuncusu Yenimahalle Emekli Evi'nde verildi. Çok sayıda emeklinin katıldığı semineri Eğitim İl Sağlık Müdürlüğü Hijyen Eğitimcisi Kevser Karakaya ve Hasta Hakları Koordinatörü Emine Sarı verdi. Eğitimciler ağırlıklı olarak Hasta Hakları ve Sorumlulukları konusunda katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Seminerde bakım ve hijyen konusunda kişisel hijyen, gıda hijyeni, genel mekan hijyeni, çevre hijyeni gibi alt başlıklar ele alındı. Kültür, sosyal ve ekonomik durum, aile, kişilik, hastalıklar gibi faktörlerin kişisel hijyeni etkilediğini söyleyen Kevser Karakaya hijyenik uygulamaların amaçlarının bireyin genel görünümünü olumlu hale getirmek ve kendine olan güvenini artırmak olduğunu söyledi.

Hasta hakları koordinatörü Emine Sarı hasta hakkı temel insan haklarının sağlık alanına yansımasıdır diyerek başladığı eğitiminde hizmetten genel olarak faydalanma, bilgi isteme, mahremiyet gibi hakları açıkladı. Tüm hastaların sağlık kuruluşunu ya da seçtiği sağlık kuruluşundaki hekimini seçmeye ve değiştirmeye hakkı olduğunu 2004 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerde hekim seçme uygulaması başlattığını anlatan Emine Sarı hasta hakları yanında hasta sorumlulukları da olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber