En ucuz benzin cebe mesajla haber verilecek

Haber Giriş : 16 Temmuz 2005 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EPDK Başkanı Günay, akaryakıtta serbest pazarı çok önemsediklerini belirterek, belli bölgelerde en ucuz akaryakıtın hangi bayide satıldığını cep telefonu mesajıyla bildireceklerini söyledi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, petrol piyasasında şimdiye kadar yapılmış 'en büyük ölçekli' denetimlere, 11 Temmuz Pazartesi günü itibarıyla başladıklarını açıkladı. Konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında konuşan Günay, denetimlerin ilk dört gününde toplam 148 adet istasyonun mühürlenerek faaliyetinin durdurulduğunu belirtti. Akaryakıtta serbest bir pazarın oluşmasını çok önemsediklerini vurgulayan Günay, şunları söyledi:

"Biz de bu amaçla, tüketicilerin fiyatları fiyat panolarından takip etmelerim öneriyoruz. Bu konuda bir çalışmamız var. Belli bölgelerde en ucuz akaryakıtın hangi bayide satıldığım, cep telefonu mesajı ile bildireceğiz. Bu sayede rekabet olgusu artacak ve piyasadaki fiyatlar rekabet kuralları içinde oluşacaktır."

1 Ocak 2005 tarihinden itibaren serbest piyasaya geçişte sektörün inanılmaz bir sınav verdiğini, fakat uluslararası piyasada petrol fiyatlarının sürekli yükseldiği bir süreçte olunduğunu belirten Günay, "Bu noktada uluslararası piyasadaki yükselmeler, Türkiye'deki iç fiyatlara da aynen yansıyor. Zaten burada yüzde 10'luk bir kâr marjı var. Bu marj içinde rekabet yapmak, gerçekten zor. Buna rağmen tüketicinin kuruş bazında da olsa, bu fiyatlara göre tüketim eğilimi göstermesinin rekabeti artırıp, kâr marjlarını azaltacağına inanıyoruz" diye konuştu.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber