Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Atalay açıklaması

"KESK'e tahammül edemediler."

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Selçuk Atalay, "KESK'e tahammül edemediler. Çünkü KESK emekten, emekçiden, barış ve kardeşlikten yana bir sendikadır" dedi.

Atalay, kck kapsamında tutuklanan tıp öğrencileri ve KESK mensupları hakkında yaptığı basın açıklamasında, tıp fakültesi öğrencilerinin, okul durumlarının göz önüne alınmadan tutuklandığını belirtti.

Atalay, "Bu öğrenciler TTB tıp öğrencileri kolu üyesi, bu öğrenciler KESK'e bağlı SES sendikasının öğrenci kolu üyesi. Peki neymiş bu 'komiteci' öğrencilerin eylemleri- 'Parasız eğitim parasız sağlık' pankartı taşımak, Kürtçe marş söylemek, sağlık alanındaki meslek örgütlerinin düzenlediği sağlık hakkı mitingine katılmak gibi faaliyetler" ifadelerini kullandı.

kck soruşturması kapsamında KESK mensuplarına yapılan göz altılara da değinen Atalay, "21 Mart grevini, 4+4+4 direnişini, 23 Mayıs grevini, şimdi içerde olan KESK'lilerle birlikte yaptık. Hak mücadelesi veren, emek mücadelesi verenlere gözdağı verilmeye çalışılıyor" görüşünü savundu.

Hukukun muhalefeti yok etmek için kullanıldığını öne süren Atalay, cezaevinde bulunan hükümlülerin sağlık durumlarının kaygı verdiğini ve iyi koşullarda olmadıklarını söyledi. Atalay," 30 yılı aşkın zamandır çok sayıda insan cezaevlerinde hastalık nedeniyle, darp-travma nedeniyle, intihar nedeniyle yaşamını yitirmiştir. Cezaevleri sebebiyle oluşan hastalık ve sakatlıklar ciddi bir halk sağlığı sorunu haline geliştir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber