Eczacılar ucuz ilaçtan şikayetçi...

Haber Giriş : 18 Temmuz 2005 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin 15 Temmuz itibariyle ilaçta yaptığı yüzde 8.83 oranındaki indirim vatandaşı sevindirirken, Eczacılar Odası'nı üzdü. Eczacılar indirime tepki gösterdi.

İstanbul Eczacı Odası Genel Sekreteri Hakan Gençosmanoğlu, fiyat indirimi sonucu eczacıların stoklarındaki ilaçlardan zarara uğradığını söyledi. İstanbul Eczacı Odası Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi'nde ilaç fiyatlarındaki indirim konusunda basın açıklaması yapan Gençosmanoğlu, 15 Temmuz 2005 tarihi itibariyle 5 bin 850 kalem ilacın fiyatında yüzde 8.83 oranında indirim yapıldığını ifade etti.

Gençosmanoğlu, ?Uygulanan ilaç fiyat indirimleri sonucunda eczacılar stoklarındaki ilaçtan haksız bir biçimde zarara uğratılmıştır. Yapılan, kısmi de olsa bedelsiz bir kamulaştırmadır' şeklinde konuştu. Türkiye'deki ilaç fiyatları belirlenirken Avrupa'nın 5 ülkesinin en ucuz fiyatlarının baz alındığını söyleyen Gençosmanoğlu, ?Türkiye'deki ilaç fiyatları tümüyle avrodaki dalgalanmalara bırakılmıştır. Bunun sonucunda ilaç fiyatlarında gelecekte bir patlama gerçekleşebilir' dedi. İndirim nedeniyle Türkiye genelinde eczacıların kaybının yaklaşık 100 trilyon lira olduğunu söyleyen Gençosmanoğlu, ?Eczacıların kaybının telafisi için odamız tüm yetkilileri uyarmış ve Sağlık Bakanlığı'nı göreve davet etmiştir' dedi.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber