Diyarbakır'da KCK bağlantılı sınav çetesi operasyonu: 20 gözaltı

Diyarbakır'da KPSS sınavında, sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin sınava girmesini sağlayan ve terör örgütü KCK bağlantılı olduğu belirtilen bir çete çökertildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır merkez ile Ergani ve Bismil ilçelerinde sınav saatinde, eş zamanlı düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Diyarbakır ve ilçeleri ile İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Diyarbakır KOM ekiplerinin de katıldığı operasyonda sınav saatinde eş zamanlı olarak çalışma başlatıldı. Terör örgütü KCK ile bağlantılı olduğu belirtilen çetenin, üniversiteye giriş ya da kamu kuruluşlarına yerleştirme amacıyla yapılan sınavlara, kendilerine yakın kişilerin yerine sahte belgelerle başkalarının girmesini sağladıkları ve bu kişileri üniversite ya da kamu kuruluşuna yerleştirdikleri iddia edildi.

Operasyonda, başkasının yerine sınava giren 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların İzmir'e gönderileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber