Hükümetle YÖK arasında sorun yokmuş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2005 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, hükümet ile YÖK arasında yaşananlara değindi ve iddialara karşı çıktı.

Türk basınından sansürün kaldırılışının yıldönümü dolayısıyla ziyaret ettiği Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) soruları yanıtlayaN Fırat, TCK'da basına veya gazetecilere özel olarak hazırlanmış kısıtlayıcı maddelerin bulunmadığını belirterek, "Sokaktaki adam yaptığında suç olan bir fiili gazeteci de yaparsa suç olacak. Yeni TCK'nın özü budur" dedi. Yeni TCK'nın basın özgürlüğünü kısıtladığına inanmadığını ifade eden Fırat, "Göreceksiniz, bu yasada yer alan maddeler nedeniyle hiçbir gazeteci hapse girmeyecek" diye konuştu.

"Türkiye'de hiçbir kuvvet yasama meclisiyle kavgalı olamaz" diyen Fırat, "Çünkü kurucu güçtür. Demokrasiye inanan her vatandaşın buna saygılı olması lazımdır. Ama YÖK kendi kendisiyle çelişmiştir. Daha önce belirttiği (Meslek okullarından gelen insanlar kendi meslekleriyle ilgili branşlara öncelikle alınır) söylemini niye bugün değiştirdi. Haksız ve hukuka aykırı işlem yapıyor ise biz milletin temsilcileri olarak buna müsaade etmeyiz. İcap ederse Anayasa'yı değiştirir, gerekirse vatandaşın oyuna başvururuz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber