Engelli öğretmeninden engelli öğretmene dayak

Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tepebaşı Rehberlik Araştırma Merkezinde geçici görev yapan zihinsel engelliler öğretmeni Savaş Ç'nin, aynı kurumda kadrolu zihinsel engelliler öğretmeni olarak görev yapan ve yüzde 60 bedensel engeli olan Sertaç D'yi darp ettiği iddia edildi.

Darp nedeni olarak da Engelli öğretmeni darp eden Savaş Ç'nin, usulsüz bir şekilde fazladan ek ders ücreti alması, bu usulsüzlüğe okul yönetiminin göz yumması ve bunun üzerine bedensel engelli öğretmen olan Sertaç D'nin usulsüzlüğü ortaya çıkarması gösteriliyor.

İddialara göre olay şöyle gelişti,?Engelli öğretmeni darp eden Savaş Ç., Ulu Önder Eğitim Uygulama Okulunda Kadrolu Öğretmen olarak çalışıyor ancak Tepebaşı Rehberlik Araştırma Merkezinde geçici görev yapıyor. Savaş Ç aynı zamanda Anadolu Üniversitesi DİLKOM'da yüksek lisan öğrencisi. Darp edilen bedensel engelli Sertaç D ise yine Tepebaşı Rehberlik Araştırma Merkezinde kadrolu rehber öğretmen olarak çalışıyor. Savaş Ç. yüksek lisans derslerinin olduğu günlerde üniversiteye eğitim almaya gidiyor. İki çalışan ek ders ödemeleri konusunda tartışıyor. Çıkan tartışmadaSavaş Ç Sertaç D'yi darp ediyor.

Darba uğrayan Sertaç D., olayın gerçekleştiği 11 Haziran tarihinde vakit geçirmeden, Eskişehir Devlet Hastanesinden darp raporu, Yunus Emre Devlet Hastanesi'nden psikolojik travma geçirdiğine ait rapor almış ve adli makamlara başvurmuş. Aynı zamanda, bedensel engelli öğretmeni darp eden Savaş Ç'nin, olayın gerçekleştiği gün geçici görev yaptığı Tepebaşı Rehberlik Araştırma Merkezinden ilişiği kesilerek, kadrolu çalıştığı Ulu Önder Eğitim Uygulama Okuluna apar topar geri gönderildiği iddialar arasında. (Haber: Arif Anbar)

Eskişehir Anadolu gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber