İtfaiyeye tam not

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı´nın Dörtçelik Çocuk Hastanesi´nde gerçekleştirdiği yangın söndürme ve tahliye tatbikatı, yetkililerden tam not aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, senaryo gereği Dörtçelik Çocuk Hastanesi E2 Blok 2. katta bulunan Dahiliye-2 servisinde yangın ihbarı aldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Küçük Sanayi istasyonundan 2 araç, 1 yüksek merdivenli araç ve 8 müdahale personeliyle olay yerine intikal etti. Bu arada, Dörtçelik Çocuk Hastanesi sivil savunma-itfaiye ve kurtarma servisleri, ilk müdahaleyi yaparak kurtarma ile tahliye çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de dahil olduğu çalışmalarda, yüksek katta mahsur kalan bir hasta yakını itfaiye merdiveniyle kurtarıldı. Dumandan ve ısıdan etkilenen bir vatandaş da, sedye ile yere indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildi.

Yangın başladığı anda hastane sivil ekiplerinin organize edilerek söndürme-kurtarma-koruma ve ilk yardım çalışmalarının başlatıldığını, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin olay mahalline gelmesinden sonra insan tahliyelerine başlandığını belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, "İtfaiye komuta merkezimize gelen ihbarın ardından, ekiplerimizi derhal olay yeri için görevlendirilmiştir. Kronometre tutularak, ulaşım süresi ölçülmüştür. Normalde 10 dakikada gidilebilecek mesafe, yolda karşılaşılan 1 dakikalık engellemeye rağmen 5 dakikada alınmıştır." diye konuştu.

Tatbikata katılan ve görevlerini başarıyla yerine getiren itfaiye ekiplerine teşekkürlerini ileten Doğan, "Tatbikat; acil durumlarda nasıl hareket edileceğine dair tecrübe edinmeyi, eksiklikler ile geliştirilecek konuları görmeyi ve yaşananlardan ders alıp gerçek olaylara hazır olmayı hedef almıştır. Kurumlar arası koordinasyonu sağlamıştır. Acil durumlarda can ve mal kaybını en aza indirmeyi amaçlamıştır. Tüm hastanelerimizde bu tür tatbikatlara devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber