Uşak'ta yüz nakli buluşması

AKDENİZ Üniversitesi'nde yapılan Türkiye'nin ilk tam yüz nakli ile tıp tarihine geçen Uğur Acar, bağışlanan yüzünü taşıdığı Ahmet Kaya'nın Uşak'taki ailesini ziyaret etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acar, Kaya'nın ablası Fadime Çil'in elini öpüp, çiçek verdi. Duygusal anların yaşandığı ziyarette Fadime Çil, ?Kardeşim Ahmet'i en son morgda öpüp koklamıştım. Şimdi Uğur'u öperken aynı sıcaklığı ve kokuyu aldım? dedi.

Türkiye'nin ilk ve dördüncü tam yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan, Uşak Üniversitesi ve Uşak Kent Konseyi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Uşak'ın Erdemli Yüzleri' adlı konferansına katılmak üzere Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı olan eşi Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu ve ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, Uşak'a geldi.

Türkiye'de ilk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar, konferans öncesinde Akdeniz Organ Nakli Merkezi Koordinasyon Birimi Sorumlusu Nilgün Keçecioğlu ile bağışlanan yüzünü taşıdığı Ahmet Kaya'nın ailesini ziyaret etti. Acar, eve gelişinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle evde yatarak tedavi gören Ahmet Kaya'nın ablası Fadime Çil'in elini öptü. Fadime Çil de Uğur Acar'a sarılarak karşılık verdi. Kardeşi Ahmet Kaya'nın yüzünü taşıyan Uğur Acar ile bir süre sohbet eden abla Fadime Çil, çok duygulandığını belirtip, ?Uğur, artık bu ailenin bir parçası. Uğur'u öperken ölen kardeşimin sıcaklığını ve kokusunu aldım. Çok heyecanlıyım günlerdir onu bekliyordum. Uğur'uma bir çay verin. Çayımızı içsin. Uğur'u artık bundan sonra her zaman Uşak'a bekliyorum? dedi.

KIZI DUYGULANIP ODADAN ÇIKTI

Uğur Acar tarifi imkansız duygular içinde olduğunu ifade ederek, ?Çok duyguluyum. Şu an hissettiklerimi anlatmakta zorlanıyorum. Karşılamaları ve davranışları beni çok duygulandırdı. Onların hislerini anlamaya çalışıyorum. Ama şu anda anlatmakta zorlanıyorum? dedi. Ahmet Kaya'nın 14 yaşındaki kızı Nurhan Kaya, Uğur Acar'a bir süre baktıktan sonra duygulanıp, odadan çıktı.

?BİLİM DÜNYASI KAYA AİLESİNE ÇOK ŞEY BORÇLU?

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinasyon Birimi Uzman Nilgün Keçecioğlu ise, ?Ahmet Kaya'nın ailesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Bu nedenle Türkiye ve bilim dünyası Ahmet Kaya'nın ailesine çok şey borçlu. Uğur Acar, konuşmakta ve duygularını anlatmakta zorlanıyor. Uğur Acar, eski yüzü ile daha önce toplum içine çıkamazken, şimdi yeni yüzü ile her ortama giriyor ve insanlarla iç içe zaman geçiriyor? dedi. Ziyaretin ardından Atatürk Kültür Merkezi'ne geçen Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinasyon Birimi Uzman Nilgün Keçecioğlu ve Uğur Acar, Prof. Dr. Ömer Özkan ile birlikte 'Uşak'ın Erdemli Yüzleri' konferansına katıldı. Konferansta organ bağışının önemine değinildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber