Burhaniye'de yabancı gençler köy sokaklarını temizledi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, değişik ülkelerden gelen üniversite öğrencisi 13 genç Taylıeli Köyü'nde sokakları temizledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslar arası Gönüllü Çalışma Kampı çerçevesinde Taylıeli Köyü'ne gelen gençler, köy meydanında taş döşedikten sonra sokaklarda çöp topladı. İlçeye 2 kilometre uzaklıktaki Taylıeli köyü, Güney Kore, Tayvan, İspanya, İtalya, Çekoslovakya ve Rusya'dan gelen 13 genci ağırladı. Uluslar arası Gönüllü Çalışma Kampı kapsamında köye gelen gençler köy meydanında taş döşedikten sonra köyün sokaklarında çöp topladı. Köyde düzenlenecek olan Tiyatro Şenliği için hazırlıklara da yardımcı olan gençlerin şenlikte de görev alacakları bildirildi. Kamp liderliğini yapan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği öğrencisi Burak Albayrak, grubun içinde 3 de Türk öğrenci olduğunu belirterek, ?Uluslar arası Gönüllü Çalışma Kampı nedeniyle burada bulunuyoruz. Köy sokaklarında temizlik yapıyoruz. Köy meydanında taş döşedik. Köyü festivale hazırlıyoruz. Konuklarımız yöreyi ve insanları çok sevdi? dedi.

İtalya'dan gelen Valeria Glorialanza da, Türkiye'ye gelmekten çok mutlu olduğunu belirterek, yöreyi ve insanları çok sevdiğini söyledi. Güney Koreli Chang Heon Lee'de, gelmeden öncede Türkiye'yi tanıdığını ancak buraya geldiği zaman daha çok sevdiğini söyledi. Lee, yöre ve insanların güzelliği kadar kumpirin de çok lezzetli olduğunu söyledi. Köy muhtarı Halil İbrahim Çakır da, dünyanın değişik ülkelerinden gelen gençlerin şenliğe de katkı sağlayacaklarını söyledi. Gençlerin köyde 15 günlük kamp yaptıklarını bildiren muhtar Çakır? Köylülerimiz farklı dillerdeki gençleri tanıma fırsatı buldu. Farklı dil ve kültürlerden olan bu gençler köylülerle kaynaştı. Hep birlikte köy sokaklarını temizledik. İlk defa yabancıları ağırlıyoruz. Köyümüzü marka yapmak için çalışıyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber