Sağlık Bakanı uyarmıştı ama değişen birşey yok!!!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2005 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçtiğimiz günlerde Devlet Üniversiteleri Hastanelerinin hasta kabul etmemeleri üzerine gerçekleşen sağlık trajedilerinin son bulmasına yönelik bir açıklama yapmıştı. Açıklamasında hastanelerin hasta kabul etmemelerinin asla kabul edilir bir şey olamasına değinen Akdağ'ın açıklamasından daha birkaç gün geçmemesine rağmen konuyla ilgili yeni bir skandal baş gösterdi. İşte bu gelişmeler yine geçtiğimiz günlerde bir milletvekilinin yaşamış olduğu skandal olayla patlak veren ve genelge yayımlanmasıyla sonuca ulaşan Reçete Genelgesini akla getiriyor. İster istemez aşağıda yer alan haberin kişileri vekil olsaydı durum ne olurdu? sorusu da akla geliyor.

İşte bitmeyecek gibi görünen ve her gün bir yenisi eklenen sağlık skandallarınadan biri daha ama öncesinde Bakan Akdağ'ın açıklamasına yer vereceğiz.


'Hasta kabul etmemek olmaz'

Akdağ'dan devlet hastanelerine uyarı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bir devlet üniversitesi hastanesinin hasta kabul etmemesi, asla kabul edilir bu' şey değildir" dedi. Yapımı süren Antalya Aşur Aksu Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Bakan Akdağ, gazetecilerin, Antalya Üniversitesi Hastanest'nin, borçlan ödenmediği gerekçesiyle SSK sevkli hastaları kabul etmediğine ilişkin sorulan üzerine şunları söyledi: "Bir devlet üniversitesi hastanesinin hasta kabul etmemesi, asla kabul edilir bir şey değildir.

Sağlık Bakanlığı'nın da dünya kadar alacağı var, anlaşamadığı faturalar var. Bunlar çok tabii şeylerdir. Bunlar devletin üniversiteleri... Buraların yatırımını devlet yapa, maaşları devlet ödüyor. Yatırımlarına ilişkin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor. Hasta kabul etmemek gibi birşeyi kesinlikle kabul etmiyorum. Sorun mutlaka çözülür."

Bakan Akdağ, konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile de görüşeceğini ve gerekenin yapılacağını kaydetti.

.........

Şanlıurfa'da özel bir sağlık skandalı

Kanamalı kadın hastanede doktor bulamadı. Doktor gelmedi ve hastayı özel yazıhanesine çağırdı. Fakir hasta parasızlıktan gidemedi, hastanede doğurdu ve yolda can verdi.

Haber7'den Muhammet Taşçılar'ın haberi-Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde dün bir sağlık skandalı yaşandı. Doğum yapmak için Şanlıurfa'nın Siverek Devlet Hastanesine getirilen bir kadın 4 saat hastanede müdahale edilmediği için öldüğü iddia edildi.

Doğumun ardından aşırı kan kaybettiği ve Diyarbakır'a götürülürken öldüğü iddia edilen kadının cenazesi toprağa verildi. 4 çocuk annesi Meryem Çelik (26), 5'inci çocuğunu doğurmak için eşi Fiddullah Çelik tarafından Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Burada bebeğini ölü doğuran ve aşırı kanama nedeniyle Diyarbakır'a sevk edilen Meryem Çelik, yolda hayatını kaybetti. Fiddullah Çelik, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı M.D. hakkında ''ölüme sebebiyet verme'' suçundan savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için dün Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Çelik Ailesinin avukatı Şeyhmus İnal "Biz savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Savcılık ve Kaymakamlık Soruşturma başlattı. Adli Tıptan raporu bekliyoruz." diye konuşurken Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, Meryem Çelik'in kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için çalışmalar başlatıldığını söyledi.

Siverek İlçesi Güvercin köyünde 4 çocuğu ile yapayalnız kalan Fiddullah Çelik "Doktor o gün nöbetçi olduğu halde hastanede değildi. Özel muayenesine getirmemizi istedi. Fakat bizim yeşil kartımız olduğu için hastaneye gelmesi gerektiğini söyledik. Tüm işlemleri hemşire yaptı. Bizi Ambulansla Diyarbakır Devlet Hastanesine sevk etti. Ben eşimi ambulansa bindirdikten sonra Doktor geldi. Eşim Siverek'ten çıkmadan yolda öldü. Acil Bir hastayı tek başına gönderdiler. Eşim, bu doktorun yüzünden öldü." dedi.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber