Fethiye Belediyesi, turistleri Ramazan etkinlikleri ile karşılayacak

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi ve Mesegün Organizasyon işbirliğinde hazırlanan Ramazan Şenlikleri, 20 Temmuz Cuma günü sema gösterileriyle başlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayının turizm sezonuna denk gelmesi nedeniyle Muğla'nın Fethiye ilçesinde hummalı bir çalışma başlatıldı. Özellikle ilçede tatil yapan yerli turistlerin de etkinliklere dahil edilmesini planlayan Fethiye Belediyesi, 30 gün boyunca Ramazan şenlikleri düzenleyecek. Mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilecek açılış yürüyüşü ile Dispanser Caddesi'nde gerçekleştirilecek etkinliklerin ilk gününde sema gösterisi yapılacak.

Organizasyon hakkında açıklama yapan Mehmet Selim Günday, 30 gün boyunca Fethiye'de Ramazan'ın güzelliklerini yansıtacaklarını açıkladı. Program çerçevesinde sunulacak gösterilerle, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel eğlence biçimlerini yeniden gün yüzüne çıkarmak istediklerini kaydeden Günday, Ramazan geleneklerini çağdaş normlarda gündeme getirerek, Fethiyelilere güzel bir Ramazan ayı yaşatacaklarını belirtti.

Ramazan Şenlikleri programı hakkında da bilgiler aktaran Mehmet Selim Günday, şöyle konuştu: "Semazen gösterileri ile başlayacak etkinliklerimiz meddah, Karagöz-Hacivat oyunları, sihirbaz gösterileri, tasavvuf müziği ve tiyatro gösterileri ve çeşitli konser etkinlikleri ile devam edecek."

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Müdürü Muammer Şahin de Ramazan şenliklerinin geleneksel hale geldiğini ifade ederek, "Bu kutlu ayı insanlarımıza en iyi şekilde yaşatmak için bu projeyi başlattık. Amacımız nostaljik Ramazan etkinliklerini günümüz çocuklarına aktarmak ve ilçeye gelen turistlere tatilleri sırasında Ramazan'ın güzelliklerini yansıtmak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber