Öğretmenler arama kurtarma eğitimi aldı

Diyarbakır'da, doğal afetlerde arama kurtarma çalışmalarında yer almak isteyen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyesi 24 öğretmen, İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan teorik ve pratik eğitim aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van depremi sırasında gündeme gelen arama kurtarma ekiplerinin yetersiz olması Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen üyesi öğretmenleri harekete geçirdi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na arama kurtarma çalışmaları konusunda eğitim almak için başvuruda bulunan 24 öğretmen teorik eğitimini tamamladı. Bir haftalık teorik bilginin ardından pratik eğitime geçen gönüllüler, Turistik Caddesi üzerinde yıkılan bir binanın enkazında saha eğitimi aldı. Eğitim çalışmasını izleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek, duyarlılıklarından dolayı öğretmenleri kutladı. Van depremi sırasında Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin takdire şayan bir çaba gösterdiklerini anımsatan İpek, bölgenin deprem açısından risk teşkil ettiğini hatırlatarak, KESK'ten gelen teklifi önemsediklerini söyledi. Bölgenin ihtiyacından kaynaklı olarak arama kurtarma ekipleri oluşturma yönünde Eğitim-Sen ile ortaklaşa bir çalışma planladıklarını ifade eden İpek, bu çalışmalara ekipler halinde, birlikte çalışmayı esas alarak devam ettireceklerini söyledi. KESK Genel Meclis Üyesi Zeyyat Ceylan ise Marmara ve Bingöl depremlerini gördüklerini hatırlatarak, "Özellikle Van depreminin ardından gönüllü arama kurtarma ekiplerinin yetersiz olduğunu gördük. Yaptığımız tartışmalar sonucunda elimizi taşın altına koymamız gerektiğini tespit ettik" dedi. Bu tekliflerini Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle paylaştıklarını kaydeden Ceylan, pozitif yaklaşımlarından ve desteklerinden dolayı itfaiye yetkililerine teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici de yüzde 97 risk altında olan bölgede yaşadıklarını belirterek, "Sadece yerel yönetimler ya da devlet eliyle yapılacak arama kurtarma çalışmalarıyla bunun altından kalkılamayacağını, özellikle sivil toplum kuruluşlarının da bu eğitim içerisinde yer alması gerektiği konusunda bir kanaat oluşturduk.

Başlangıcını Diyarbakır'da yapmak üzere, 24 gönüllü öğretmeni eğitim grubuna dahil ettik. Amacımız profesyonel ekiplerin olay yerine varıncaya kadar afette ilk müdahaleyi yapabilecek eğitimli grupları oluşturmak" şeklinde konuştu. Bilici, bu çalışmaların salt Diyarbakır'da değil bölgedeki diğer illerde de sendika ve sivil toplum örgütleriyle yürütüleceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber