İstanbul Caddesi yakın zamanda trafiğe kapatılacak

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, İstanbul Caddesinin trafiğe kapatılmasının ardından raylı sisteme geçiş yapılacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan İsmail Bayram, İstanbul Caddesinde park yasağı uygulaması ile başladıkları trafiğe kapatılması yönündeki çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu. Başkan, söz konusu projesiyle ilgili yaptığı konuşmasında ?Bizim oradaki projemiz caddeyi trafiğe kapatıp, raylı sistem döşenmesidir. Bu noktaya varmak adına etap etap gideceğimiz söyledik. Park yasağı uyguladık. Şimdi tek şerit uygulamasına doğru bir hazırlık yapıyoruz. Tabi bunların hepsi yeni yatırımlar gerektiriyor. Raylı sistem çalışmaları peşi sıra gelecek çalışmalar. O düzenlemenin sağlıklı işleyebilmesini sağlayacak farklı düzenlemeler var. Bunlarla ilgili çalışıyoruz. 'Biz şu gün şu uygulamayı yapacağız' diye takvim konmadı. Ama varmak istediğimiz nokta budur. Bunun da doğru bir nokta olduğunu düşünüyorum. Çünkü çok çalıştık, hala da çalışıyoruz? dedi.

İstanbul Caddesi'nin, Düzce'nin kuruluşundan itibaren en önemli caddesi olduğunu belirten Bayram ?O yüzden bu caddeyle ilgili karar verirken bütün etütleri yapmanız lazım. Biz de bu etütleri yaptık, hala da yapmaya devam ediyoruz. Düzce'nin her noktasında araç sayımları, yoğunlukları elimizde var. Tekrar revize etmemiz gereken yerleri tekrar revize ediyoruz. Dolayısıyla sağlam bir alt yapı oluşturuyoruz. Bir bilgi bankası oluşturuyoruz. O kavşak düzenlemelerini de böyle yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde de yine bazı kavşak düzenlemelerimiz olacak? diye konuştu.

?Şehir içinde trafiği rahatlatacak adımlar atıyoruz? diyen?Başkan Bayram, ?İstanbul Caddesi bunların içinde en önemlisidir. Cadde kapattım demek için kapatılmaz. O yüzden biz gerekçelerin iyi ortaya koyup, büyük çoğunluğun mutabık kalacağı bir noktaya getirmek durumundayız. Buradaki hedefimiz budur. Bunu da mutlaka gerçekleştireceğiz? diye konuştu.

Bayram, İstanbul Caddesinin trafiğe kapatılması noktasında özenli davrandıklarını vurgulayarak ?Adım adım kapatma yoluna gidiyoruz. Çünkü caddeyi kapatmakla bitmiyor. Caddenin kuzey-güney yönünde birçok bağlantı noktası var. Onlarla ilgili yarın geri adım atma durumuna düşmeyelim diye özenli davranıyoruz. Ramazan'ın son gününde İstanbul Caddesi'nde büyük bir iftar organizasyonu yapacağız. O zaman kapatmış olacağız, denemiş olacağız. Ama kapatmayla ilgili düşüncemiz kesindir'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber