Belediye binası engelliler için yeniden düzenlendi

Antalya Muratpaşa Belediyesi hizmet binasında engellilerin bağımsız hareket edebilmelerini sağlamak için kılavuz çizgi, sesli ikaz, kabartma yazı (brail) ve fiziki düzenlemeler yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muratpaşa Belediyesi, hizmet binasını engelliler için yeniden düzenledi. Engellilerin tek başlarına hareket edebilmeleri için hizmet binası özel materyaller ve sesli uyarı sistemleriyle ulaşılabilir hale getirildi. Düzenleme kapsamında; yol girişinden itibaren belediye hizmet binası içine ve asansöre kadar özel malzemelerden üretilmiş kılavuz çizgisi yerleştirildi. Kılavuz çizgisini takip eden görme engelli bir vatandaş hiçbir engele takılmadan asansöre kolaylıkla ulaşabiliyor. Özel tasarımlı asansörde kabartma yazı ile sesli kılavuza ulaşan görme engelliler, gitmek istedikleri kat ve birim hakkında bilgi alabiliyor.

Muratpaşa Belediyesi, engelli tuvaletine de acil durum ve uyarı sistemi kurdu. Hizmet binasının acil ve yangın çıkışları da tüm engellilere uygun hale getirildi. Belediye, bu düzenlemelerin dışında engellilerin sıra beklemeden öncelikli olarak hizmet almalarını da sağlıyor.

Muratpaşa Belediyesi ayrıca, imar yönetmelikleri aracılığıyla, yeni yapılacak tüm yapıların engellilerin bağımsız hareket edebilmelerini sağlayan düzenlemeleri içermesi amacıyla çalışma da yürütüyor. Yeni yapılan yapılara, projelendirme ve ruhsat aşamasında engelliler için öngörülen düzenlemeleri içermesi koşulu getiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber