Tarihi çarşı restore edilecek

Afyonkarahisar'daki Bedesten Çarşısı'nda çatı ve dış cephe iyileştirmesi yapılacağı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'ın merkezinde bulunan Tarihi Bedesten Çarşısı'nın restorasyonu için Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında, çarşı esnafı ve mülk sahipleriyle istişare toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın öncülük ettiği toplantıda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Bedesten Çarşısı'na acilen el atılması gerektiğini söyledi. Çarşının Afyonkarahisar'ın güzellik abidesi olabilecek iken, yılların ihmali ile şu anda istenilen görüntüyü vermediğini anlatan Vali Balkanlıoğlu, ?Restorasyon için sizlere çıkabilecek mali külfetin büyük bölümünü devlet olarak biz üstleneceğiz. Çarşı esnafı olarak bir dernek kurmanız gerekiyor. Kuracağınız dernekle restorasyon için daha somut adımların atılacağına inanıyorum? dedi.

Restorasyon projesinin 2004 yılında hazırlandığını ve kuruldan geçtiğini hatırlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, projenin tamamlanması halinde çarşının muhteşem bir cazibe merkezi haline geleceğini kaydetti. Restorasyonun, Bedesten'in ticari hayatına çok ciddi katkılar sağlayacağını dile getiren Başkan Çoban, çarşı esnafı ve mülk sahiplerine ?birlik olun' çağrısında bulundu. Afyonkarahisar Belediyesi'nin ilk kez böyle bir projeye destek olacağını ifade eden Başkan Çoban, Valilik, Belediye ve vatandaş işbirliği ile Bedesten'i yeniden canlandırmayı amaçladıklarını söyledi.

2004 yılında projesi çizilerek Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan gerekli izinleri alınan Bedesten Çarşısı'nın restorasyonunun, devlet-vatandaş işbirliğinde gerçekleştirileceği belirtildi.Restorasyon giderlerinin büyük bölümünün Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi'nden, kalan kısmının ise dükkan sahipleri tarafından karşılanacağı ifade edildi.

2004 yılında kabul edilen restorasyon projesi kapsamında çarşının çatı ve dış cephe iyileştirmelerinin yapılacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber