Cumhurbaşkanlığı'ndan 'dolandırıcı' uyarısı

Haber Giriş : 30 Temmuz 2005 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolandırıcıların Sezer ve üst düzey yetkililerin isimlerini kullandıklarına dikkat çeken Köşk, bir yazıyla bakanlıkları uyardı.

Dolandırıcıların, birçok bakanlıkta ve taşra teşkilatında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Cumhurbaşkanlığı üst rüzey yetkililerin yakınları olduklarını belirterek iş takip ettikleri ve bu iş takibi karşılığında vatandaştan para aldıkları anlaşıldı. Dolandırıcıların daha çok personel atama, yer değiştirme ve diğer iş ve işlemlerde Cumhurbaşkanlığı üst düzey görevlilerinin isimleri kullandıkları belirtildi. Dolandırıcıların Ankara ve taşrada Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkililerinin isimlerini kullanması Cumhurbaşkanlığı'nı harekete geçirdi.

Bakanlıklara yazı

Bu konuda birçok bakanlığa bir yazı gönderen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, yetkilileri uyardı. Yazıda, "Son günlerde değişik yer ve zamanlarda kimi kişilerin Cumhurbaşkanlığı üst düzey görevlilerinin yakını olduğunu ileri sürerek, adlarını kullanarak ya da Cumhurbaşkanlığı görevlisi olduğunu belirterek, çeşitli istemlerde bulundukları yönünde bilgiler alındığı ve bu olayların süreklilik arz etmesi nedeniyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, bu gibi başvuru ve istemlerle ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce Cumhurbaşkanlığı ile görüşmeleri, olası yanlışlıkların önlenmesi ve bu tür girişimlerin ortaya çıkarılması yönünden gerekli görülmektedir" denildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber