Talat Paşa Komitesi, sözde Ermeni soykırımı mücadelesine Erzurum'da hazırlanıyor

Talat Paşa Komitesi, 2015'e hazırlık çalışmalarıyla ilgili bölge toplantısını Erzurum'da yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polat Otel'de düzenlenen toplantıda, çeşitli illerden temsilciler ile İstanbul, İzmir ve Ankara'dan katılımcılar yer alıyor. Talat Paşa Komitesi Sözcüsü Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Akalın, Ermenilerin sözde soykırımın yıl dönümü nedeniyle 2015 yılına büyük kampanyalarla hazırlandıklarını ifade ederek, kendilerinin de buna karşı yol haritasını çıkarmak ve çalışmalara nasıl karşı durulacağı yönünde çalıştıklarını ifade etti. Doğu'da ilk kez bir toplantı yaptıklarını dile getiren Doç. Dr. Akalın, ?Talat Paşa Komitesi, 2005 yılında İsviçre hükümetinin soykırım iddialarına destek çıkması ve Türk tezlerini savunan görüşleri yasaklaması üzerine kuruldu. Türk tezlerini uluslararası planda savunmak üzere mücadeleye atıldık. Şimdi çok daha büyük mücadelelere hazırlanmak için buralardayız.? dedi.

Doğu'nun Ermeni soykırımı konusunda çok duyarlı bir bölge olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Akalın, ?Burada bu konuda çalışan çok sayıda akademisyen var. Pek çok anılar var. Dün Iğdır'daki köylere gittik. Olayların, katliamların canlı tanıkları var. Bunlar için de özel çalışmalar yapacağız. Neler yapılabileceğini arkadaşlarla tartışacağız.? ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Ergenekon davasından ?tertip' diye söz eden Akalın, davanın tutuklu ve serbest yargılanan sanıklarına da selam ve sevgilerini gönderdi. Talat Paşa Komitesi'nin Avrupa Parlamentosu'nun çok ağır saldırılarına maruz kaldığını ifade eden Akalın, Ergenekon davasının da Avrupa Parlamentosu'nun talimatlarıyla açıldığını iddia etti. Akalın, ?Talat Paşa Komitesi 2007 yılında milletin gönlünde taht kurarken, bir yandan da Avrupa Parlamentosu'nun çok ağır saldırılarına hedef oldu. Avrupa Parlamentosu, bizim hükümetimize resmen adeta talimat verircesine ?Talat Paşa Komitesini dağıtın' diye bir görüş iletti. Belki de bugünkü Ergenekon tutuklamalarının bir nedeni de bu.? ifadelerini kullandı.

Akalın ayrıca, Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek'in 2008 yılında İsviçre hükümetini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayet ettiğini vurgulayarak, ?Çünkü İsviçre hükümeti ?ben soykırım yapmadım' şeklindeki bir açıklamayı suç sayıyor ve cezalandırıyor. Bu tamamen hem insan haklarına hem temel demokratik değerlere hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı. Bugünlerde sonuç bekliyoruz. Sonucun olumlu olacağını tahmin ediyoruz. Sonucu aldığımızda, bugüne kadar Türkiye hakkında 20 küsür mecliste alınmış olan uyduruk kararlar da çökecektir, kadük olacaktır.? diye konuştu.

Akalın, bu yıl sonunda Türkiye Gençlik Birliği'nin Berlin'de büyük bir kongreye hazırlandığını anlatarak, ona da katılacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber