Milletvekili Türkoğlu: Teknoloji fakültesi büyük bir açığı kapatacak

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) bünyesinde açılacak teknoloji fakültesinin bölgede büyük bir açığı kapatacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu; Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, AK Parti Hatay İl Genel Meclis Üyesi Hasan Uzun, Dörtyol Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergül Yaşar ile birlikte MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder'i makamında ziyaret etti.

Teknoloji Fakültesi'nin 2013 yılının tercih kılavuzlarında yer alması gerektiğini kaydeden AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da "MKÜ geleceğe yönelik bu büyük projeleri ve vizyon sahibi rektörü ile yakın zamanda varlığından sıkça söz ettirmeye aday elit bir üniversite olma yolunda hızla ilerlemektedir. Dörtyol kadrolu elemanları ile teknoloji fakültesine kavuşacaktır. Sanayimizin yeni teknolojileri kullanabilmesi ve üretim sırasında karşılaşılan sorunların çözümüne katkı sağlayabilecek nitelikli eleman yetiştirilebilmesi adına Teknoloji Fakültesi'nin bölgemizde büyük bir açığı kapatacağı aşikardır." diye konuştu.

Türkoğlu, Dörtyol Kültür Sarayı'nın ihalesinin yapıldığının ve ihale şartnamesine göre bu yılın aralık ayında tamamlanacağının müjdesini verdi. Milletvekili Türkoğlu, Kuzuculu'daki yeni bina tamamlanana kadar kültür sarayının bir katının, teknoloji fakültesine tahsis edileceğini ifade etti.

Üniversite bünyesinde gerçekleştirilmekte olan projelerle ilgili bilgi veren Güder, İskenderun'a yapılması planlanan Barbaros Hayrettin Denizcilik Fakültesi için ihale sürecine girildiğini kaydetti. Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, yeni rektörlük binasının projesinin bir hafta içerisinde tamamlanacağı ve ana kampus içerisine yapılacak yemekhane için ihaleye çıkıldığı bilgisini verdi

MKÜ hastanesi için 70 hemşire istihdam edildiğini ve yeni atamalar ile de 20 hemşirenin daha göreve başlayacağını aktaran Prof Güder, Dörtyol - Payas bölgesinde mevcut bulunan ağır sanayi tesislerinin ve insan kaynaklarının sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması gayesiyle Teknoloji Fakültesi bünyesinde Enerji Sistemleri, İmalat, Metalürji ve Malzeme mühendisliklerinin olacağını belirtti. Rektör Güder, bölge sanayicileri ile yapılacak istişare ve işgücü piyasası analizi neticesinde demir-çelik ve enerji alanlarında da farklı kariyer mesleklerin teknoloji fakültesi bünyesinde ikame edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber