Katil zanlısı Muhtara kadına dayak indirimi

Adana'da eşiyle devamlı kavga eden annesi ve kız kardeşini dövdüğü iddiasıyla kayınbiraderini tabancayla öldürdüğü iddia edilen köy muhtarı hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcı, 'annesi ve kız kardeşi dövüldüğü için' cinayeti işlediği gerekçesiyle muhtara verilecek kararda haksız tahrik indirimi uygulanmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre, Adana'nın Karataş ilçesi Tuzkuyusu Köyü muhtarı Mustafa Akgöz'ün eşi 2 çocuk annesi Güneş ile kayınvalidesi Zeynep ve görümcesi Esra Erkol sık sık kavga etmeye başladı. Kavga nedeniyle muhtar ile eşinin arası da bozuldu. Muhtar Akgöz, aile içindeki bu kavganın düzeleceği ümidiyle eşini kısa süreliğine babasının evine gönderdi. Bir süre sonra da tekrar köye getirdi. Güneş Akgöz'ün tekrar eve dönmesi üzerine kayınvalide ve görümce ile aralarındaki kavda da yeniden başladı. Yaşadıklarından bunalan Güneş Akgöz, 7 Mayıs'ta muhtar eşinin tüfeğiyle evde intihar etmeye karar verdi. Ancak, çocuklarını düşünerek tüfekle duvara ateş etti. Muhtar eşine de, "Artık annen ile kardeşine dayanamıyorum. Sen de onlarlasın, yapamıyorum" diyerek boşanmak istediğini söyledi. Kardeşi Metin'e de telefon açıp

"Gel beni al" dedi. Metin Alper eve geldiğinde, kız kardeşiyle kavga eden eniştesinin annesi ve kız kardeşini dövdü. Alper, kavga üzerine eve gelen muhtar eniştesi Akgöz'e de, "Ailene kardeşimi ezdiriyorsun. Çocukları ve kardeşimi götüreceğim. Yüzlerini görmeyeceksin. Yoksa ya sen beni ya da ben seni öldürürüm" dedi. Annesi ve kızkardeşinin dövüldüğünü öğrenen Muhtar Akgöz, bu sözler üzerine çılgına dönüp tabancasını çıkartıp kayınbiraderini kurşun yağmuruna tuttu. Alper, götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Muhtar Akgöz hakkındaki soruşturma tamamlandı. Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Cumhuriyet Savcısı katil zanlısı Muhtar Akgöz'ün müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Muhtar Akgöz'ün, kayınbiraderini annesi ve kızkardeşini dövmesi ve kendisine hakarette bulunması üzerine öldürdüğü iddiasıyla verilecek kararda haksız tahrik indiriminin uygulanmasını da istedi.

Katil zanlısı Muhtar Akgöz, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. - Adana

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber