Polis Emeklileri Derneği: Teşhis usulsüzdür, kınıyoruz

Türkiye Polis Emeklileri Derneği Konya Şube Başkanı Recep Oğuz, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, bir milletvekilinin oğlunun polisleri teşhis etmesi olayı hakkında kınama açıklamasında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde polis memurlarını teşhis etme şekli ve yöntemi açısından tartışmalara neden olmuştu. Olay hakkında açıklama yapan Türkiye Polis Emeklileri Derneği Konya Şube Başkanı Recep Oğuz, siyasilerin emri üzerine, usulüne uygun olmayan yöntemle teşhis yapıldığını dile getirdi.

Oğuz, görevini yapan polise, bir vatandaşın, ?Sen benim kim olduğumu biliyor musun? ikazına rağmen ilgili polis müdürünün meslektaşını küçük düşüren uygulamaya girişmesinin kabul edilir bir şey olmadığını ifade etti. Yasaların herkes için aynı şekilde uygulanması gerektiğini ifade eden Oğuz, ?Polisin haklarını koruyacak ve geliştirecek sendikalaşma kanunu bir an önce kabul edilmelidir. Polis, birilerinin tehdidine göre değil, kanunların emrine tabi olarak mesleğini yürütmelidir.? dedi.

Türkiye'de siyasetin polis müdürlerini, müdürlerin de polis memurlarını baskı altına aldığını savunan Recep Oğuz, üniformalı bir polisin teşhisinin mevzuatta yerinin olmadığına dikkat çekti. Oğuz, konunun usulüne uygun çözülebileceğini, ancak siyaset emretti diye alel acele yapılan davranışı kınadıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber