TKDK, Kars'ta 4 projeyi daha uygulamaya koyacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, 5. çağrı döneminde koordinatörlüklerine sunulan 4 projenin daha sözleşme imzalamaya hak kazandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bozkurt'un verdiği bilgiye göre 'Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım' destekleme başlığı altında sözleşme imzalayacak olan proje sahibi Ana İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Digor'da yapacağı yatırımda, 300 baş Saanen keçisi işletmesi kuracak. İnşaat ve makine ekipman alımında hibelerden yararlanacak şirketin yapacağı 2.1 milyon TL yatırımdan 1.3 milyon lirası TKDK tarafından karşılıksız olarak desteklenecek.

Kağızman'da faaliyete geçecek Meryem İncesu'ya ait proje ile 'Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi' başlığında arıcılık alanında proje hayata geçirilecek. Proje bütçesi 87 bin TL olup yatırımın, 40 bin TL tutarı TKDK tarafından karşılıksız olarak desteklenecek.

Kağızman'da Nefise Ertaş Başkutlu'ya ait arıcılık projesinde ise yapılacak 84 bin TL'lik yatırımın 41 bin lirası, TKDK tarafından karşılıksız olarak desteklenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber